Νεκρός βρέθηκε ο χειριστής του σκάφους που είχε στείλει σήμα κινδύνου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Νεκρός βρέθηκε ο χειριστής του σκάφους που είχε στείλει σήμα κινδύνου



Τραγική κατάληξη είχε η έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του Αμερικανού χειριστή οποίος είχε εκπέμψει... 

 
σήμα κινδύνου τα ξημερώματα της Τρίτης και του οποίου το σκάφος βρέθηκε ανοιχτά του Άη Στράτη, ενώ ο ίδιος δεν είχε εντοπιστεί.

Συγκεκριμένα το γιοτ είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό λιμάνι της Τουρκίας,όμως κοντά στον Άη Στράτη εξέπεμψε σήμα SOS.

Αμέσως, το Λιμενικό ανταποκρίθηκε στέλνοντας δύο σκάφη, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς ενημέρωσε και παραπλέοντα σκάφη για το σήμα κινδύνου. Ωστόσο, μόλις έφτασαν στο σημείο, βρέθηκε το σκάφος, δεν βρέθηκε ωστόσο ο χειριστής που εξέπεμψε το SOS.

Τελικά, ο άντρας εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου, περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και ξεκίνησε η μεταφορά του στο νησί του βορείου Αιγαίου.

Το σήμα SOS έφτασε και στο τουρκικό Λιμενικό, οι Τούρκοι έστειλαν επίσης σκάφη, δεσμεύοντας και με navtex την περιοχή γύρω από τον Άη Στράτη. Εκεί, έπειτα από συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές, συνέδραμαν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου χειριστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες