Τι ώρα θα βγει το exit poll των εθνικών εκλογών - Θα είναι κοινό για όλα τα κανάλια - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Τι ώρα θα βγει το exit poll των εθνικών εκλογών - Θα είναι κοινό για όλα τα κανάλια

 




Οι κάλπες για την εκλογική αναμέτρηση θα ανοίξουν στις 07:00 και μόλις κλείσουν, για τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου θα δημοσιευθεί το πρώτο, κοινό μεγάλο exit poll στα ελληνικά ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το...  

 
πανελλαδικό exit poll θα μεταδοθεί στις 19:00, όταν δηλαδή ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία, και από την τηλεόραση της ΕΡΤ η οποία έχει τροποποιήσει το πρόγραμμα της με συνεχής ροή και ενημέρωση για τις βουλευτικές εκλογές ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (22/5).

Το exit poll θα διεξαχθεί από κοινού από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ALCO, MARC, METRON ANALYSIS, MRB HELLAS A.E., Pulse και GPO. Το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse), ενώ στο κοινό exit poll θα συμμετέχει και το Action24.

Στις 20:00 αναμένεται ένα νέο exit poll, ενώ την ίδια ώρα αναμένεται να υπάρχει και μια πρώτη «ασφαλής» εικόνα για τα αποτελέσματα των εκλογών. Στόχος, όπως έχουν τονίσει επανειλημμένα, αρμόδιες πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι στις 21:00 να γνωρίζουμε το 80% των αποτελεσμάτων, μέσω από του νέου συστήματος «επόμενης» γενιάς της Singular Logic που θα χρησιμοποιηθεί στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση.

Η πρώτη εικόνα για τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών στις εκλογές αναμένεται να γνωστοποιηθεί κοντά στα μεσάνυχτα.

Τι είναι τα exit polls

Ωστόσο στην κάλπη προσέρχονται για πρώτη φορά φέτος και οι 17άρηδες που στο άκουσμα των exit poll να μην γνωρίζουν ακριβώς τι είναι.

Τα exit polls είναι μια «μίνι» σύντομη δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν τη δική του ξεχωριστή σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά τα τελικά αποτελέσματα.

Εκείνη τη στιγμή η ερώτηση που γίνεται στους πολίτες δεν αφορά τι προτίθενται να ψηφίσουν, όπως γίνεται στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι ψήφισαν στην κάλπη των εκλογών, λίγα λεπτά πριν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες