Νήπια: Γιατί πρέπει να τους μιλάτε – Τα οφέλη για τον εγκέφαλό τους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Νήπια: Γιατί πρέπει να τους μιλάτε – Τα οφέλη για τον εγκέφαλό τουςΤι έδειξαν τα ευρήματα έρευνας

Ο διάλογος με τα νήπια τα βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου τους, σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας.

Οι... 


 

ερευνητές κατέγραψαν χιλιάδες ώρες γλωσσικών δεδομένων από μωρά και νήπια που φορούσαν μικρές συσκευές εγγραφής.

Πραγματοποίησαν επίσης μαγνητικές τομογραφίες για να μελετήσουν τη δομή του αναπτυσσόμενου εγκεφάλου τους, εξετάζοντας μια ουσία που ονομάζεται μυελίνη.

Διαπίστωσαν ότι τα παιδιά 2,5 ετών που άκουγαν περισσότερη ομιλία στο καθημερινό τους περιβάλλον είχαν περισσότερη μυελίνη σε περιοχές του εγκεφάλου τους που σχετίζονται με τη γλώσσα. Αυτό είναι πιθανό να υποστηρίζει μια πιο εξελιγμένη επεξεργασία της γλώσσας.

Ο επικεφαλής της έρευνας John Spencer, καθηγητής στη Σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, δήλωσε:

«Γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος των παιδιών αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής, με τον όγκο του να φτάνει στο 80% του εγκεφάλου ενός ενήλικα μέχρι την ηλικία των 2 ετών. Η μυελίνη αποτελείται από πρωτεΐνες και λιπαρές ουσίες και σχηματίζει ένα μονωτικό στρώμα γύρω από τα νεύρα του εγκεφάλου, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα των σημάτων του εγκεφάλου».

Οι ερευνητές μελέτησαν δεδομένα για 163 μωρά και νήπια, τα οποία φορούσαν μικρές συσκευές εγγραφής για έως και 16 ώρες την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτές οι συσκευές κατέγραψαν 6.208 ώρες γλωσσικών δεδομένων συνολικά – συμπεριλαμβανομένης της ομιλίας των ενηλίκων και των λέξεων που έλεγαν τα ίδια τα παιδιά.

Οι ερευνητές περίμεναν μέχρι τα βρέφη να αποκοιμηθούν και στη συνέχεια τα τοποθέτησαν προσεκτικά σε ένα μαγνητικό τομογράφο για να μετρήσουν τη μυελίνη του εγκεφάλου τους ενώ κοιμόντουσαν.

«Διαπιστώσαμε ότι τα νήπια που άκουγαν περισσότερη ομιλία στο καθημερινό τους περιβάλλον, είχαν περισσότερη μυελίνη, η οποία είναι πιθανό να υποστηρίξει μια πιο εξελιγμένη γλωσσική επεξεργασία. Με άλλα λόγια, το να μιλάτε με τα παιδιά σας είναι σημαντικό κατά την πρώιμη ανάπτυξη καθώς βοηθά στη διαμόρφωση του εγκεφάλου τους» είπε ο Spencer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες