Πώς θα ψηφίσουν οι ναυτικοί στις εκλογές; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

3 Μαΐ 2023

Πώς θα ψηφίσουν οι ναυτικοί στις εκλογές;
Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται, με την επίδειξη του ναυτικού τους

φυλλαδίουΜε τις βουλευτικές εκλογές 2023 που θα διεξαχθούν στις 21 Μαΐου να έχουν μπει πλέον στην τελική ευθεία, οι Έλληνες υπήκοοι σε ολόκληρο τον κόσμο ενδιαφέρονται να μάθουν πώς και πού ψηφίζουν. Το ίδιο ισχύει και για τους ναυτικούς.

Σύμφωνα, λοιπόν, με... 
 
 
την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με την άσκηση εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων ναυτικών στο εσωτερικό, ορίζεται πως οι Έλληνες ναυτικοί, που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία και έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, θα ψηφίσουν τους συνδυασμούς και τους υποψηφίους της εκλογικής περιφέρειας που υπάγεται το εκλογικό τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις 21 Μαΐου.

Η αναγνώρισή τους ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής γίνεται, με την επίδειξη του ναυτικού τους φυλλαδίου.

Πιο αναλυτικά, οι Έλληνες ναυτικοί που υπηρετούν σε πλοία με Ελληνική σημαία, τα οποία κατά την ημέρα διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών βρίσκονται ή καταπλέουν σε ελληνικό λιμάνι δήμου, διαφορετικού από αυτόν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι, ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα του δήμου του λιμένος που βρίσκονται.

Για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι πιο πάνω εκλογείς, με την εγγραφή τους σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, απαιτείται:

α) Να είναι πολίτες Έλληνες και Ελληνίδες, απογεγραμμένοι ναυτικοί, κάτοχοι ναυτικού φυλλαδίου και να υπηρετούν σε πλοίο με Ελληνική σημαία, κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 31 του π.δ. 26/2012.
β) Να είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας.

γ) Να προβλέπεται ότι το πλοίο στο οποίο υπηρετούν πρόκειται να βρίσκεται, με βάση τα εγκεκριμένα δρομολόγια ή το πρόγραμμα κίνησής του κατά την ημέρα της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών, σε ελληνικό λιμάνι δήμου διαφορετικού από αυτόν στους εκλογικούς καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι

Σημειώνεται, επίσης, πως οι ονομαστικές καταστάσεις των εκλογέων αυτών περιέχουν όλα τα στοιχεία τους, συντάσσονται και υπογράφονται από τον πλοίαρχο του πλοίου που υπηρετούν και θεωρούνται για το γνήσιο της υπογραφής του πλοιάρχου και το αληθές του περιεχομένου τους από τον προϊστάμενο της Λιμενικής ή Αστυνομικής ή Τελωνειακής Αρχής του δήμου όπου ναυλοχεί το πλοίο

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες