Νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

Νέοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες «γύρισαν την πλάτη» στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές




Τα νεότερα στοιχεία ανεβάζουν τη ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών στη ΝΔ στο 54% 
 
Τα τελικά στοιχεία που οδήγησαν στη νίκη της ΝΔ στις εκλογές 2023 μελετούν τα επιτελεία των κομμάτων.

Την ώρα που... 

 
τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία των διερευνητικών εντολών, αναλυτές επισημαίνουν ότι συγκεκριμένες ομάδες εκλογέων έστρεψαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας τη νίκη στη ΝΔ. Οι τρεις βασικές κατηγορίες πολιτών που απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι νέοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και αγρότες.

Εκλογές 2023: «Μαύρισαν» τον ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Ήδη από το πρώτο exit poll εξήχθησαν τα πρώτα συμπεράσματα για τους ελεύθερους επαγγελματίες και την επίδραση της δήλωσης του Γιώργου Κατρούγκαλου. Όπως έδειξε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες εμπιστεύτηκαν κατά 51,9% τη ΝΔ και, μόλις, κατά 18,7% τον ΣΥΡΙΖΑ, με τρίτο κόμμα επιλογής τους το ΠΑΣΟΚ (8,6%).

Τα νεότερα στοιχεία ανεβάζουν τη ψήφο των ελεύθερων επαγγελματιών στη ΝΔ στο 54% και κάτω από το 17,5% στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν 10% από τις εκλογές του 2019 μόνο από τον συγκεκριμένο κλάδο, ενώ ταυτόχρονα η ΝΔ κέρδισε έως και 10 μονάδες, πάντα σύμφωνα με τα exit poll.

«Όχι» από νέους και αγρότες στον ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τους αγρότες. Όπως προκύπτει, οι αγρότες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψήφισαν 47,5% ΝΔ και 13% ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μάλιστα μεγαλύτερο ποσοστό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (13,4%), ενώ το ΚΚΕ έμεινε στο 7,8%.

Μεγάλο πλήγμα κατάφεραν στον ΣΥΡΙΖΑ και οι νέοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία των exit poll, οι πολίτες ηλικίας 17 – 24 ετών ψήφισαν ΝΔ σε ποσοστό 31,5%, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ 28,8%.

Ταυτόχρονα, στην ηλικιακή ομάδα των 25 έως 34 ετών, η ΝΔ συγκέντρωσε 30,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,4%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες