Μωρομάντηλα: Δέκα χρήσεις που δεν γνωρίζατε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Μωρομάντηλα: Δέκα χρήσεις που δεν γνωρίζατε



Τα υγρά μαντιλάκια, έκαναν σε πολλές περιπτώσεις την καθημερινότητά μας καλύτερη και ευκολότερη.

Τα υγρά μωρομάντηλα ωστόσο προορίζονται κατά βάση για συγκεκριμένη εφαρμογή. Μιλάμε ασφαλώς για ...


 

τη βρεφική φροντίδα, πχ. στο άλλαγμα πάνας, ή στο τάισμα μωρού. Ασφαλώς και υπάρχουν όμως δεκάδες ακόμα εφαρμογές. Κάποιες ήδη γνωστές κάποιες όχι όμως ιδιαίτερα.

Πάμε να δούμε μαζί αυτές που πιθανόν να μη γνωρίζατε.


Αφαίρεση περιττών λιπών από τα τηγάνια.
Πριν το πλύσιμο στο χέρι, περάστε το τηγάνι με ένα υγρό μαντηλάκι και μαζέψτε τα περιττά λίπη. Δε θα γεμίσει έτσι λίπη το σφουγγάρι κουζίνας και θα σας διευκολύνει στο πλύσιμο κάνοντας και οικονομία στο νερό. Το μαντιλάκι είναι γενικά ανθεκτικό και δε θα λιώσει με το νερό. Παράλληλα είναι εύκολο να απορρίψουμε στα σκουπίδια.

Καθάρισμα κάδων απορριμάτων μπάνιου και κουζίνας
Αφού αδειάσουμε τη σακούλα με τα σκουπίδια, ψεκάζουμε 1-2 φορές με κάποιο απολυμαντικό σπρέι και στη συνέχεια περνάμε με ένα υγρό μαντηλάκι για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τον κάδο.

Καθάρισμα στρώματος Yoga


Έλα παραδέξου το, δεν το χει καθαρίσει ακόμα και έχει ποτίσει απ' τον ιδρώτα. Το καθάρισμα Προς ΜΕ ΕΝΑ Υγρό μαντηλάκι ΚΑΙ Υγρό απολυμαντικό Σπρέι εως ΚΑΙ ΝΑ τελειώσουμε


Κλείσιμο φακέλων γραμματοσειρά email κόλλημα

Σιχαίνεσαι να γλύψεις το γραμματόσημο; Πέρασε ένα μαντηλάκι πάνω από την κόλλα και είσαι έτοιμος/η!

Καθάρισμα πληκτρολογίου laptop ή H/Y


Καθημερινά το πληκτρολόγιο μαζεύει σκόνη σε δύσκολα σημεία ανάμεσα στα πλήκτρα. Κλείδωσε την οθόνη (για να μην στείλεις κανένα email εκεί που δεν πρέπει) και πέρασε απαλά με ένα μαντηλάκι το πληκτρολόγιο. Πιέσε απαλά ώστε να πιέσεις τα πλήκτρα και να καθαρίσεις ανάμεσά τους όπου κρύβεται η κολλημένη σκόνη αλλά και λιπαρότητα. Τα μαντηλάκια στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα υγρά (με κάποιες εξαιρέσεις), οπότε δεν υπάρχει κίνδυνος να διαρρεύσει υγρασία απ' το μαντηλάκι και να πάει στο εσωτερικό του πληκτρολογίου με κίνδυνο βλάβης. Σε περίπτωση που τα μαντηλάκια σου είναι κάτι παραπάνω από νωπά τότε απέφυγε να δοκιμάσεις αυτή τη μέθοδο!


Αρωματικά ντουλάπας και συρταριών


Άσε μερικά μαντηλάκια να στεγνώσουν και κόψτα σε μικρά τετράγωνα. Εμπότισέ τα με τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια και τοποθέτησέ τα ανάμεσα στις στοίβες των ρούχων σου ή στα συρτάρια σου για να τα αρωματίσεις!

Καθάρισμα πίνακα με κιμωλία


Δάσκαλοι και καθηγητές αυτό για εσάς. Περάστε τον πίνακα με ένα υγρό μαντηλάκι για να καθαρίσετε αποτελεσματικά και να πάρετε την περιττή σκόνη κιμωλίας που λίγο πολύ εσπνέετε καθημερινά.


Καθάρισμα παπουτσιών από λάσπες και σκόνη


Αν τα παπούτσια σας είναι γεμάτα από λάσπη και σκόνη τότε ένα καλό πέρασμα με υγρό μαντηλάκι που τα κάνει σαν καινούργια. Προσοχή στα suede και στα δερμάτινα! Πριν το επιχειρήσετε, δοκιμάστε σε μία γωνία για να δείτε τη συμπεριφορά του σώματος στο μαντηλάκι.

Εναλλακτικό του χαρτιού υγείας


Ας αφήσουμε ταμπού στην άκρη, η προσωπική υγιεινή με υγρό μαντηλάκι αντί για χαρτιού υγείας είναι ίσως πιο αποτελεσματική. Δεν συζητώ την περίπτωση να είμαστε κάπου έξω και να διαπιστώσουμε εκ των υστέρων ότι δεν έχει χαρτί υγείας…(OMG)! Επίσης μπορεί να αποδειχθεί πιο οφειλόμενο για άτομα που κάνουν από αιμορροΐδες. Προσοχή: δεν ρίχνουμε τα μαντελάκια στην αποχέτευση καθώς μετά θα έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις!


Καθάρισμα κουτσουλιών από το αμάξωμα του αυτοκινήτου


Όλοι λένε ότι δεν σε χέζει (συγγνώμη για την έκφραση) που είναι γούρι και πρέπει να παίξεις Τζόκερ. Το αμάξι που μας το συμμαδεύουν κάθε μέρα γιατί δεν έχουμε κερδίσει ακόμα ε; Επειδή δε γίνεται να τρέχουμε στο πλυντήριο αυτοκινήτων κάθε μέρα, αφαιρούμε τις ακαθαρσίες των πουλιών με ένα υγρό μαντηλάκι προτού ξεραθούν. Έτσι προστατεύουμε το αμάξωμα από διάβρωση.

Ασφαλώς και υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες άλλοι τρόποι χρήσης, απλά αναφέραμε δέκα που πιθανόν να μη γνωρίζατε. Σε επόμενο άρθρο θα έρθουμε με ακόμα μία δεκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες