Δεκάδες τα θύματα του απατεώνα παπά – Η απάντηση της Εκκλησίας για τη δράση του - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Δεκάδες τα θύματα του απατεώνα παπά – Η απάντηση της Εκκλησίας για τη δράση τουΦόρεσε τα ράσα για να γλιτώσει τα χρέη. Τον βρήκαν σχεδόν 14 χρονιά μετά, τυχαία, από μια φωτογραφία στο Facebook.
 
Επιχειρηματίας που δραστηριοποιείτο στο εμπόριο δερμάτων στην... 

 
Πάτρα, με μεγάλο κύκλο εργασιών, αποφάσισε να κλείσει την επιχείρησή του και εξαφανίστηκε, αφήνοντας στον… πάγο τους πελάτες του.

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσω social media και συνειδητοποίησαν ότι έγινε παπάς για να… γλιτώσει από τα χρέη του.

1 εκ. ευρώ φαίνεται πως κατάφερε να αρπάξει συνολικά από τα θύματά του ο πρώην επιχειρηματίας και πλέον ιερέας. Είχε κατάστημα με υποδήματα στην Πάτρα και φαίνεται πως μόλις τα πράγματα στράβωσαν και βρέθηκε χρεωμένος, αποφάσισε βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην επιχειρηματίας νυν ιερέας «φέσωσε» τα θύματά του με 1 εκατομμύριο ευρώ συνολικά.

Τα θύματά του κατάφεραν να τον εντοπίσουν μέσα από τα social media, όπου ο ιερέας κάνει συχνά αναρτήσεις για το ιερατικό του έργο.

Μάλιστα, κατάφεραν να τον συναντήσουν στο νεκροταφείο, την ώρα που τελούσε κηδεία. Όταν τα θύματα ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, τότε εκείνος τους είπε να περιμένουν και πως θα τα επιστρέψει σιγά σιγά, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Ο εν λόγω παπάς είναι εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Ανήκει στην αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Οκτώβριο του 2021, είναι έγγαμος και πατέρας 6 παιδιών.

Από το 1993 έως και το 2011, συνέχισε ως τρίτη γενιά συνέχισε την ιδιωτική επιχείρηση υποδημάτων που διατηρούσε η οικογένεια του στην Πάτρα. Δραστηριοποιήθηκε για κάποια χρόνια εκεί και «φέσωσε» πολλούς ανθρώπους εκεί, σύμφωνα με καταγγελίες, και έπειτα εξαφανίστηκε.

Το 2011-2012 αποφοίτησε από τη Ριζάρειο ιερατική σχολή κι στη συνέχεια συμμετείχε σε προγράμματα κατάρτισης κληρικών του ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης το 2012 έως το 2020. Από το 2012 και μετά ιερατεί και λειτουργεί σε διάφορες ενορίες.

Το 2012 διορίστηκε ως εφημέριος της Αγίας τριάδας Πετρουπόλεως έως και το 2021 και εδώ και 2 χρόνια είναι προσωρινός εφημέριος στον Ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στα Βριλήσσια.

Το MEGA και η δημοσιογράφος Νέτη Φίλια, μίλησαν με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρη Βαρνάβα, και ο ίδιος ανέφερε πως εφόσον υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, θα λάβουν και εκείνοι τα μέτρα τους και επεσήμαναν πως δεν είχαν ιδέα για τη δράση του.

«Προς στιγμής δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο και ούτε έχουμε κάτι στα χέρια μας που να καθιστά κατηγορία εναντίον του. Εάν κάποιος έχει στοιχεία εναντίον του, να τα καταθέσει και να τηρήσουμε και εμείς την νόμιμη διαδικασία», ανέφερε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοχάρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες