Η ομιλία τους Πέτρου Τσαπαρόπουλου από την χθεσινή παρουσίαση υποψηφίων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 13 Μαΐου 2023

Η ομιλία τους Πέτρου Τσαπαρόπουλου από την χθεσινή παρουσίαση υποψηφίων

 


Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από τις εκλογές της 21ης Μαίου,που θα καθορίσουν την προοπτική του τόπου,την ζωή των Ελλήνων και θα δώσουν μια απάντηση στο δίλημμα Μητσοτάκης ή προοδευτική κυβέρνηση.Είναι ίσως από τις πιο κρίσιμες εκλογές από την μεταπολίτευση και μετά,που θα οδηγήσουν την χώρα ή στην ολοκληρωτική παρακμή,στην διάλυση της κοινωνικής συνοχής και στην περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών ή θα ανατείλει μια καινούρια μέρα που στην βάση ενός κοινού προγράμματος,οι προοδευτικές δυνάμεις θα δώσουν μια ρεαλιστική προοπτική με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ.


Στην οικονομία,στους θεσμούς,στην παιδεία,στην υγεία,στην καθημερινότητα,στις σχέσεις κράτους με τον πολίτη.


Στις 21 Μαίου θα κριθεί:

Αν δεχόμαστε έναν πρωθυπουργό που μετέτρεψε την πολιτική σε οικογενειακή επιχείρηση.


Αν δεχόμαστε έναν πρωθυπουργό που έφερε την χώρα στο σημείο να εγκαλείται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τον διεθνή τύπο για την κακοποίηση της δημοκρατίας,που έφερε την ελευθερία του τύπου στην 108η θέση και μετέτρεψε την ενημέρωση σε εκτελεστικό του βραχίονα.


Αν δεχόμαστε έναν πρωθυπουργό που γκρέμισε την διάκριση των εξουσιών και μετέτρεψε την δικαιοσύνη σε μοχλό του παρακράτους, στέλνοντας σκάνδαλα στο αρχείο και αδιευκρίνιστα στην λήθη.


Βρισκόμαστε σήμερα εδώ και δηλώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι για να δώσουμε αυτήν την κρίσιμη μάχη. Ενάντια σε μια διεφθαρμένη κυβέρνηση, υπονομεύει την δημοκρατία και την ομαλότητα, εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα λίγων οικογενειών και πολιτεύεται με την καθεστωτική αντίληψη του πελατειακού κράτους και της ανοχής στο παρακράτος.


Όμως σ/φοι, έχουμε ισχυρά όπλα να αντιπαρατεθούμε σε αυτήν την φαινομενικά παντοδύναμη κυβέρνηση. Είναι το νέο μας μεγάλο δημοκρατικό κόμμα, ο πρόεδρός μας, το πρόγραμμά μας που γεννήθηκε εκεί που τα ιδανικά, τα οράματα και οι ιδέες της αριστεράς συναντώνται με την πραγματικότητα της κοινωνίας. Είναι η ιστορία μας, η δύναμη που πηγάζει από το δίκαιο του αγώνα μας και το ηθικό μας πλεονέκτημα. Είναι αυτό που προσπαθεί να το αποδομήσει και να το ακυρώσει η Νέα Δημοκρατία με όλους τους τρόπους ( στημένες δίκες, δολοφονία χαρακτήρων, fake news). Αυτό το πλεονέκτημα αποτυπώθηκε στην διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς κανένα οικονομικό σκάνδαλο, με πλήρη διαφάνεια και χρηστή διαχείριση των οικονομικών του κράτους, με συνεχή αναφορά των πεπραγμένων και με 37 δις απόθεμα. Αυτό το ηθικό πλεονέκτημα οφείλουμε να το προστατέψουμε σαν κόρη οφθαλμού, γιατί η κοινωνία θα είναι αυστηρή μαζί μας και γιατί στην συμπεριφορά μας αντικατοπτρίζεται η επόμενη μέρα της διακυβέρνησης.


Σ/φοι, σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία παρακμής και αυτό δεν της αξίζει. Οδεύουμε σε κοινωνία δύο ταχυτήτων, η άλλοτε ισχυρή μεσαία τάξη φτωχοποιείται, ενώ και οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό για καλύτερη τύχη. Η δημόσια υγεία και το κράτος πρόνοιας διαλύεται με συνέπεια το ρεκόρ θανάτων από την πανδημία. Η δημόσια εκπαίδευση απαξιώνεται με παράλληλη προώθηση της ιδιωτικής. Ο πλούτος των Ελλήνω πολιτών λεηλατείται και τα ελληνικά νοικοκυριά αφέθηκαν βορά σε κάθε λογής κερδοσκοπικά funds. Η δημοκρατία μας υπονομεύεται , με έναν πρωθυπουργό να παρακολουθεί όλους τους εν δυνάμει αντιπάλους του,επιχειρηματίες αλλά και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.


Η Ελλάδα συρρικνώνεται γιατί οι νέοι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν οικογένειες και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.


Όμως αυτά τα τέσσερα χρόνια υπονομεύτηκε και ο ευρωπαικός μας προσανατολισμός και τείνουμε να ομοιάσουμε με αυταρχικά κράτη τύπου Όρμπαν. Για μας Ευρώπη σημαίνει κράτος δικαίου και αλληλεγγύης, που στηρίζει κάθε ευάλωτο άτομο, ανέχεται την διαφορετικότητα, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί και φροντίζει για την ευημερία των πολιτών της. Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής είναι φανερά και στην τοπική μας κοινωνία.


Ο πρωτογενής τομέας καταστρέφεται. Η αύξηση του κόστους παραγωγής που έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της ανταγωνιστικότητας των προιόντων μας, η μείωση των τιμών και η ανεξέλεγκτη διαφορά της τιμής του προιόντος από την παραγωγή στην κατανάλωση,χωρίς ενδιάμεσους ελεγχους, οδηγεί στην πλήρη απαξίωση των αγροτών μας.


Η φυγή εκατοντάδων νέων παιδιών,εργαζομένων αλλά και επιστημονικού προσωπικού,λόγω έλλειψης θέσεων εργασίας.


Το δημογραφικό πρόβλημα ( υπογεννητικότητα,γήρανση του πληθυσμού).


Δίκαιη κατανομή των πόρων από την περιφέρεια στους νομούς και σωστή ιεράρχηση των έργων υποδομής που έχει ανάγκη η περιοχή μας.


Μέσα από αυτήν την πραγματικότητα γεννήθηκε το πρόγραμμά μας. Είναι τα δικά μας θέλω, που γίνονται ένα με τα θέλω αυτών που εκπροσωπούμε. Εκεί που οι κοινωνικοί και πολιτικοί συσχετισμοί αλλά και ο αγώνας μας το επιτρέπουν. Με ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ. Γιατί η δικαιοσύνη είναι στον πυρήνα των ιδεών μας, στις δράσεις μας, στην ηθική μας, αλλά και ανάγκη της ίδιας της κοινωνίας.


Δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης


Δικαιοσύνη στην ενίσχυση του εισοδήματος


Δικαιοσύνη στην στήριξη του κοινωνικού κράτους


Δικαιοσύνη στην παραγωγική ανασυγκρότηση


Δικαιοσύνη για ένα ισχυρό δημοκρατικό κράτος


Δικαιοσύνη για την δημογραφική πρόκληση


Σ/φοι, με πλήρη συναίσθηση των υποχρεώσεων και των δεσμεύσεων απέναντί σας, στρατεύτηκα σε αυτόν τον αγώνα και είναι ιδιαίτερη τιμή η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε το κόμμα και ο πρόεδρός μας. Για μένα είναι το αποκορύφωμα μιας διαδρομής, που ξεκινάει από τα φοιτητικά μου χρόνια και συνεχίζεται αδιάλειπτα μέχρι σήμερα.


Γεννημένος και μεγαλωμένος σε μια αριστερή οικογένεια, έζησα από μικρός το τι σημαίνει δεξιά και πώς αντιλαμβάνεται την δημοκρατία. Με διωγμούς και εξορίες τότε με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσει και εκμαυλισμό της πολιτικής μας ζωής σήμερα. Δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτό το κάλεσμα και για έναν άλλο λόγο: γιατί μέσα από την επαγγελματική μου καριέρα σαν γιατρός ζω από πρώτο χέρι τον πόνο, την αρρώστια και την τραγωδία των ανθρώπων που βιώνουν προβλήματα υγείας και δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ.


Συνειδητοποιημένος και ενεργός πολίτης από τα φοιτητικά χρόνια, δίνω το παρόν σε κάθε αγώνα της αριστεράς με αφετηρία την ένταξη στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ.


Το 1991 συμμετέχω μαζί με άλλους συντρόφους στην ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΝ Ημαθίας,ενώ το 2002 συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΝ στις Νομαρχιακές εκλογές.


Από το 2006 -2019 δραστηριοποιούμαι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σαν δημοτικός σύμβουλος αλλά και από θέσεις ευθύνης ( πρόεδρος δ.σ.- πρόεδρος ΚΑΠΗ-αντιπρόεδρος ΚΑΠΑ). Το 2018 ορίζομαι πρόεδρος ΤΟΠΦΥ από την 3η ΥΠΕ, όργανο ελέγχου και συντονισμού της ΠΦΥ. Συμμετέχω σε όλους τους συνδικαλιστικούς αγώνες του κλάδου μου, εκπροσωπώντας τους γιατρούς του ΙΚΑ στην Ομοσπονδία παλαιότερα και εκπρόσωπος του ΙΣΗ στον ΠΙΣ.


Από το 2017 είμαι μέλος την ΝΕ υπεύθυνος του τομέα υγείας και μέλος του τμήματος υγείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ψήφος της 21ης Μαίου, είναι ψήφος εξέγερσης της κοινωνίας ενάντια στην πιο άθλια κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας από την μεταπολίτευση και μετά.


Η ψήφος της κοινωνίας πρέπει να συνταχθεί με την σωστή πλευρά της ιστορίας για να γκρεμιστεί με πάταγο το απέραντο διαφθορείο της Νέας Δημοκρατίας.


Η διαδρομή μας μέχρι σήμερα σαν κυβέρνηση αλλά και σαν αντιπολίτευση,δείχνει ότι μπορούμε να κάνουμε πράξη, μαζί με τον λαό, εκείνες τις μικρές αλλαγές που οδηγούν στην μεγάλη αλλαγή, που θα δώσει ανάσα στους πολλούς. Έχουμε την γνώση, την εμπειρία, την αποφασιστικότητα, τους ανθρώπους, τις ρίζες, τους δεσμούς με την κοινωνία για να τα καταφέρουμε. Με αυτοπεποίθηση, με χαμόγελο και με βαρύ εξοπλισμό το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες