Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα στο αεροπλάνο όταν απογειώνεται ή προσγειώνεται; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

11 Μαΐ 2023

Γιατί χαμηλώνουν τα φώτα στο αεροπλάνο όταν απογειώνεται ή προσγειώνεται;
Οι διαδικασίες της απογείωσης και της προσγείωσης αποτελούν τα δύο πιο κρίσιμα σημεία σε μία πτήση
 
Μήπως έχει αναρωτηθεί κι εσύ ποτέ, για ποιο λόγο χαμηλώνουν... 

 
τα φώτα στην καμπίνα του αεροπλάνου κατά την απογείωση και την προσγείωση, όταν έξω είναι νύχτα;

Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Οι διαδικασίες της απογείωσης και της προσγείωσης αποτελούν τα δύο πιο κρίσιμα σημεία σε μία πτήση.

Κατά τη διάρκεια αυτών υπάρχουν σχετικά αυξημένες πιθανότητες σε σχέση με την υπόλοιπη πτήση, να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Τότε μπορεί να χρειαστεί ο πιλότος να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση. Οι επιβάτες πιθανόν να πρέπει να εκκενώσουν άμεσα το αεροπλάνο. Χαμηλώνοντας, λοιπόν, τα φώτα τα μάτια των επιβατών και του πληρώματος συνηθίζουν στο περιορισμένο φως.

Αν, λοιπόν, συμβεί κάποιο ατύχημα και πρέπει να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος στο απόλυτο σκοτάδι θα πρέπει να έχουν εξοικειωθεί σε αυτό.

Επομένως, με το χαμηλό φωτισμό, αν τα μάτια τους έχουν συνηθίσει σε αυτό, θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αντιδράσουν σωστά σε κρίσιμες στιγμές.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που αναφέρει ένας πιλότος: «Σκεφτείτε ότι βρίσκεστε σε ένα φωτεινό χώρο γεμάτο εμπόδια. Ξαφνικά κλείνουν τα φώτα και εσείς έχετε λίγα δευτερόλεπτα για να βγείτε έξω από το αεροπλάνο. Τι πιθανότητες έχετε για να βρείτε την έξοδο γρήγορα;».

Υπάρχει επίσης και μια άλλη εξήγηση που δίνουν κάποιοι σε συνδυασμό με την παραπάνω ανάλυση. Κατά την απογείωση και την προσγείωση το αεροσκάφος ενδεχομένως να χρειαστεί όλη τη διαθέσιμη ενέργεια. Έτσι, τα φώτα χαμηλώνουν για να εξοικονομηθεί όσο περισσότερη ενέργεια γίνεται

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες