ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 14 Μαΐου 2023

ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΝΕΣ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Με μεγάλη συγκίνηση υποδέχθηκε σήμερα (14 Μαΐου) εκατοντάδες Ημαθιώτισσες ο υπ. Βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης στο Papagallo στη Βέροια, σε μία προεκλογική εκδήλωση που διοργάνωσε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας.

Μιλώντας σε ένα ιδιαίτερα ενθουσιώδες κοινό που κατέκλυσε έναν πολύ μεγάλο χώρο, που όμως αποδείχθηκε στην πράξη πολύ μικρός, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι σε όλη μου τη ζωή πάλεψα και ακόμα παλεύει για μία νέα κοινωνία ισότητας, μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με συμμετοχή, με νέο λόγο αλλά και ρόλο για τη γυναίκα και τη μητέρα.
Τόνισε δε ότι ως Βουλευτής, έδωσε μάχες, για την εργαζόμενη μάνα, για την πολύτεκνη οικογένεια, για την ταλαιπωρημένη αγρότισσα, για την παραμελημένη συνταξιούχο, για τις αγωνίστριες κυρίες του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας, για τις ακούραστες νοικοκυρές, για τα δυναμικά μέλη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων μας, για τις νέες, για τις κοπέλες, που με πείσμα ψάχνουν να βρουν επαγγελματική απασχόληση.

Βροντοφώναξε δε στη Βουλή – όπως επισήμανε - για να αντιμετωπιστούν και να υπερνικηθούν τα πιεστικά προβλήματα που ταλανίζουν την Ελληνίδα γυναίκα, με κυρίαρχα αυτά των ίσων ευκαιριών στην επαγγελματική εξέλιξη της γυναίκας, της ισότιμης αμοιβής της γυναικείας εργασίας αλλά και της ισότιμης συμμετοχής στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Σημειώνοντας ότι στον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, η αναγνώριση του ρόλου της Ελληνίδας μητέρας και η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ, εφαρμόστηκαν πολιτικές που αντιμετωπίζουν μια σειρά από παθογένειες και εξαλείφουν προκαταλήψεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η Κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή:

· που μείωσε την ανεργία των γυναικών κατά 7 μονάδες σε σχέση με τα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, που μερίμνησε για γονική άδεια και για τους δυο γονείς, με δυο μήνες να επιδοτούνται από την ΔΥΠΑ,

· που διεύρυνε κατά χιλιάδες τους δικαιούχους από την επιδοτούμενη πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

· που θέσπισε το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» για τη φύλαξη βρεφών και νηπίων

· που σχεδίασε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (2021 – 2025)

· που υλοποίησε το πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού με πάνω από 1.300.000 ωφελούμενες.

· που αύξησε το ηλικιακό όριο για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή από τα 50 στα 54 έτη

· που αυστηροποίησε τη νομοθεσία σε σχέση με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στους χώρους εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες