Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχο - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Κοινωνικός Τουρισμός: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχο

 



Τι ισχύει για τους περσινούς δικαιούχους του προγράμματος
 
Όσο πλησιάζει ο καιρός για τις καλοκαιρινές διακοπές τόσο ανυπομονούν οι πολίτες για να ανοίξει το πρόγραμμα της... 

 
ΔΥΠΑ «Κοινωνικός Τουρισμός 2023», για να μπορούν να εξαργυρώσουν τις επιταγές τουρισμού από την 1η Αυγούστου 23 έως τις 31 Ιουλίου 2024.

Οι δικαιούχοι των vouchers για οικονομικές ή ακόμα και δωρεάν διακοπές θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, η οποία πρόκειται να ανοίξει το πρώτο ή το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου. Το φετινό πρόγραμμα, θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους.

Δικαιούχοι και οι διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.
  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Όσον αφορά το θέμα των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα επισημαίνονται τα εξής:

  • Μπορούν να γίνουν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή σε τουριστικά καταλύματα που βρίσκονται σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου.
  • Μπορούν να γίνουν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου.

Ποιοι χάνουν το voucher

Εκτός του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2023-2024 μένουν οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Ωστόσο εξαιρούνται και μπορούν να συμμετέχουν σε προγράμματα δύο συνεχόμενων περιόδων με όλα τα δηλωθέντα στην αίτησή τους όσοι δικαιούχοι ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 50% και άνω. Επίσης, συμμετέχουν όσοι δηλώνουν στην αίτησή τους ωφελούμενο μέλος ή μη ωφελούμενο ανήλικο τέκνο με αναπηρία στο ίδιο ποσοστό.

Τι ισχύει για τους περσινούς δικαιούχους του προγράμματος

Υπενθυμίζεται πως οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος που δεν έχουν ενεργοποιήσει ακόμα τις επιταγές τους θα πρέπει να σπεύσουν να το κάνουν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» δηλαδή δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στα επόμενα δύο προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού των περιόδων 2023-2024 και 2024-2025. Συνεπώς οι παραπάνω θα πρέπει να κάνουν μέχρι τις 31 Ιουλίου 2022 διακοπές με το voucher αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες