Τάσος Μπαρτζώκας: Η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να γραφτεί επίσημα, στο ποινικό μητρώο της Τουρκίας! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

19 Μαΐ 2023

Τάσος Μπαρτζώκας: Η Γενοκτονία των Ποντίων πρέπει να γραφτεί επίσημα, στο ποινικό μητρώο της Τουρκίας!


Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποτελεί, για όλους μας, μια ανοιχτή, εθνική πληγή. Ένα τραύμα στην εθνική μας συνείδηση και μια εκκρεμότητα, που ζητεί δικαίωση! Το έγκλημα ζητεί δικαίωση!
Είναι χρέος μας να επιμένουμε και να διεκδικούμε, την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Να διεκδικούμε το δικαίωμα στην ιστορική μνήμη. Γιατί η αλήθεια δεν είναι μόνο φόρος τιμής, απέναντι στα θύματα της θηριωδίας. Είναι και οδηγός αποτροπής παρόμοιων εγκλημάτων, κατά της ανθρωπότητας.
104 χρόνια μετά, η οδύνη, το πένθος και ο πόνος για τα θύματα της σφαγής, αλλά και ο θαυμασμός για την προκοπή και την πρόοδο των προσφύγων, που ποτέ δε λησμόνησαν τις «χαμένες πατρίδες», γίνεται το μείγμα της έντονης διεκδίκησής μας, για να σφραγιστεί το «ποινικό μητρώο» της Τουρκίας, με αυτό το ανείπωτο έγκλημα. Γιατί τα εγκλήματα δεν παραγράφονται και η ιστορία δεν παραχαράσσεται!

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες