Ήμουν εδώ για την Παιδεία στην Ημαθία Ανασκόπηση δράσης και διάλογος με τους πολίτες - ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS


2 Μαΐ 2023

Ήμουν εδώ για την Παιδεία στην Ημαθία Ανασκόπηση δράσης και διάλογος με τους πολίτες


Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε πολύ για μια παιδεία δημόσια, δωρεάν, καινοτόμα. Δεν κάναμε όλα όσα θέλαμε. Αλλά κάναμε όσα δεν έγιναν δεκαετίες ολόκληρες.


Ως βουλευτής Ημαθίας προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορούσα για τους μαθητές, τους νέους επιστήμονες, τους ελπιδοφόρους νέους επαγγελματίες του νομού μας. Ήμουν εδώ για κάθε δίκαιο αίτημά τους.Ήμουν παρούσα σε κάθε απόφαση της κεντρικής πολιτικής και διεκδίκησα για τον τόπο μας τη βελτίωση των εκπαιδευτικών συνθηκών και των δομών του νομού μας:

Εξασφαλίζοντας κονδύλια για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων (758.700 €) και για την προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού (630.000€).
Φροντίζοντας για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών (1.433.700 €).
Με νέες οργανικές θέσεις για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρειας.
Διεκδίκησα και πέτυχα τη δημιουργία των ολιγομελών τμημάτων Β’ και Γ’ τάξης του τομέα Πληροφορικής για το ΕΠΑΛ Νάουσας.
Ζήτησα να ανακληθεί η απόφαση κατάργησης του Γυμνασίου Πλατέος.
Διεκδίκησα και πέτυχα την παραχώρηση κτιριακών υποδομών του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την στέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.
Το όραμά μου για την εκπαίδευση στην Ημαθία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Υπάρχουν προτάσεις που έκανα, διεκδικήσεις που διατύπωσα, οι οποίες έχουν μείνει στη μέση και θέλω να τις δω να ολοκληρώνονται στο νομό μας. 

Διεκδικώ:

Την δημιουργία Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, σε συνεργασία με το Διευρυμένο Διεθνές Πανεπιστήμιο και τα ΕΠΑΛ Ημαθίας.
Την ίδρυση Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών στην Νάουσα, ώστε να αναδειχθεί ο τόπος που δίδαξε ο μεγάλος φιλόσοφος και να αξιοποιηθεί η μοναδική αυτή ευκαιρία για τον τόπο, την ιστορία του και τις δυνατότητές του.
Μόνιμους διορισμούς Εκπαιδευτικών στη Γενική, Επαγγελματική και Ειδική Εκπαίδευση για την Ημαθία.
Την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων στις κοινότητες και τους Δήμους του νομού μας, και την προστασία τους από καταργήσεις και συγχωνεύσεις. Το έκανα με το Δημοτικό Σχολείο Ροδοχωρίου, θα το κάνω με κάθε άλλο σχολείο.


Θέλουμε την παιδεία κοινωνικό αγαθό.

Όχι εμπόρευμα, η τιμή του οποίου θα διαμορφώνεται και θα εξαρτάται από την αγορά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η κατάργηση όλου εκείνου του πλέγματος των αντιεκπαιδευτικών και αυταρχικών ρυθμίσεων της σημερινής κυβέρνησης θα αποτελέσει πρωταρχικό μας στόχο.Θα συνεχίσουμε το έργο μας από εκεί που το αφήσαμε το 2019. Ένα έργο που περιλαμβάνει ολιστική αναβάθμιση των δημοσίων σχολείων, με προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία.Για τους νέους, τους μαθητές και τους πολίτες της Ημαθίας, ήμουν εδώ και θα συνεχίσω να είμαι εδώ, να προωθώ και να διεκδικώ κάθε αίτημα που συνεισφέρει σε ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον, σε έναν πιο ανθεκτικό τόπο στις προκλήσεις που έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε