Δίκη Καμπανού: «Πήγαμε να μαλώσουμε, να επιβληθούμε σαν ομάδα» είπε ο τέταρτος κατηγορούμενος - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Δίκη Καμπανού: «Πήγαμε να μαλώσουμε, να επιβληθούμε σαν ομάδα» είπε ο τέταρτος κατηγορούμενος

 Δίκη Καμπανού: «Πήγαμε να μαλώσουμε, να επιβληθούμε σαν ομάδα» είπε ο τέταρτος κατηγορούμενος

«Δεν πήγαμε με σκοπό να σκοτώσουμε. Πήγαμε να κάνουμε δύο γύρες, να βρούμε παρέες του Άρη, να μαλώσουμε, να επιβληθούμε σαν ομάδα ΠΑΟΚ» είπε ο 4ος από τους 12 κατηγορούμενους, με την απολογία του οποίου ολοκληρώθηκε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η σημερινή 28η δικάσιμος για την άγρια οπαδική επίθεση που στοίχισε τη ζωή του Άλκη Καμπανού. Ο ίδιος κατηγορούμενος, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη, ζητώντας συγγνώμη για την εμπλοκή του στο επεισόδιο.

«Εκείνοι ξεκίνησαν τη συμπλοκή»

Ο 21 ετών κατηγορούμενος, που λίγα 24ωρα μετά το φονικό διέφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, για να παραδοθεί στη συνέχεια στις ελληνικές διωκτικές Αρχές, κλήθηκε να περιγράψει τη δική του οπτική των γεγονότων. Όπως ανέφερε, κρατούσε έναν πυρσό- διαψεύδοντας συγκατηγορούμενό του που είχε καταθέσει ανακριτικά ότι είχε μαχαίρι - ενώ ήταν ανάμεσα στους πρώτους αλλά και τους τελευταίους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, όπου τελέστηκε το έγκλημα, στην περιοχή της Χαριλάου.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο (σ.σ. κατονόμασε εκτός από τον εαυτό του άλλα πέντε άτομα), η παρέα του Άλκη κατάλαβε ότι είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ» είπε, υποστηρίζοντας ότι μόλις έγινε η ερώτηση "τι ομάδα είστε" ένας από την παρέα του Άλκη επιτέθηκε με κράνος στον 2ο κατηγορούμενο. «Κατέβηκε οκτώ σκαλοπάτια και ήρθε να τον χτυπήσει. Εγώ βρισκόμουν από πίσω του. Ο 10ος κατηγορούμενος (σ.σ. έφερε δρεπάνι, κατά τη δικογραφία) χτύπησε έναν άλλο φίλο του Άλκη και ταυτόχρονα ο 2ος κατηγορούμενος μία φορά με μαχαίρι χαμηλά στα πόδια αυτόν που του επιτέθηκε με το κράνος» είπε.

Όσον αφορά τη δική του εμπλοκή ανέφερε ότι δεν ήρθε σε επαφή με κανένα από τα θύματα. «Είδα τα όπλα, λέω τί κάνω εδώ. Βρήκα την ευκαιρία να κυνηγήσω τον Α.Κ.. Ήθελα να γυρίσω πίσω προς το αυτοκίνητο. Στην γωνία είδα κάποιους να ανεβαίνουν απειλητικά» ανέφερε, οπότε επέστρεψε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο σημείο της επίθεσης.

Εισαγγελέας: «Βλέπω ότι είστε πάνω στον Άλκη»

Κατά την απολογία του η εισαγγελέας ζήτησε να προβληθεί ένα βίντεο για να περιγράψει τις κινήσεις και τη θέση του σε σχέση με το επεισόδιο. «Εγώ βλέπω ότι είστε πάνω στον Άλκη» του επισήμανε η εισαγγελέας, με τον ίδιο να απαντάει ότι όταν επέστρεψε στο σημείο έφτασε μέχρι τα σκαλοπάτια. «Ήμουν δίπλα στον Άλκη, είδα τα αίματα... Φώναξα πάμε-πάμε. Είχα την έγνοια για τον 2ο κατηγορούμενο» ανέφερε.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο με νέες απολογίες. Μέχρι στιγμής ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι - επιβάτες και ο οδηγός του πρώτου από τα τρία οχήματα που κινήθηκαν με πομπή στο σημείο του φονικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες