Φούρνος μικροκυμμάτων: Εφτά πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε μέσα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

1 Μαΐ 2023

Φούρνος μικροκυμμάτων: Εφτά πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε μέσαΚι όμως, όπως δεν μπορείτε να βάζετε τα πάντα στο φούρνο σας έτσι δεν μπορείτε να βάζετε τα πάντα και στον φούρνο μικροκυμάτων. Υπάρχουν 7 αντικείμενα που καλό θα είναι να μην τολμήσετε να βάλετε ποτέ στα μικροκύματα και αυτοί είναι οι λόγοι.

 
Αλουμινόχαρτο 
 
Παρόλο που το αλουμινόχαρτο μπαίνει στον φούρνο δεν μπαίνει με τίποτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το εσωτερικού του φούρνου μικροκυμάτων είναι φτιαγμένο από μέταλλο το οποίο εκπέμπει μικροκύματα τα οποία ζεσταίνουν το φαγητό σου. Το πρόβλημα είναι πως όταν βάζεις και άλλο μέταλλο μέσα (αλουμινόχαρτο) τα μικροκύματα μπορεί να προκαλέσουν φωτιά.

Βραστά αυγά 
 
Πολλοί είναι αυτοί που φτιάχουν ομελέτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Το πρόβλημα προκύπτει όταν προσπαθήσετε να βράσετε ή να ψήσετε αυγό με το τσόφλι. Το αυγό σας από την πολύ υψηλή θερμοκρασία θα εκραγεί.


Καυτερές πιπεριές
 
 Όταν προσπαθήσετε να ζεστάνετε καυτερές πιπεριές στον φούρνο μικροκυμάτων με το που θα ανοίξετε την πόρτα τα «χημικά» από τις πιπεριές θα απελευθερωθούν στον αέρα και θα αισθανθείτε σαν να πνίγεστε.

Στεγνά σφουγγάρια 
 
Είναι γνωστό πως οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να σκοτώσουν τα βακτήρια. Γι’αυτό πολλοί θεωρούν πως είναι καλή ιδέα να βάζουν τα στεγνά σφουγγάρια τους στον φούρνο μικροκυμάτων. Τα βακτήρια βέβαια μπορεί να φύγουν αλλά το στεγνό σφουγγάρι μπορεί να πάρει φωτιά όταν βρεθεί σε τόσο υψηλή θερμοκρασία. Βρέξτε απλά το σφουγγάρι σας και έπειτα μπορείτε να το βάλετε στον φούρνο μικροκυμάτων.

Παγωμένο κρέας 
 
Αν δεν έχετε προλάβει να ξεπαγώσετε το κρέας σας με τον φυσικό τρόπο μην το κάνετε βάζοντάς το στον φούρνο μικροκυμάτων. Η τόσο απότομη αύξηση της θερμοκρασίας ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων και μικροβίων.


Πλαστικά τάπερ 
 
Φυσικά και δεν πρέπει με τίποτα να βάλετε τα πλαστικά σας τάπερ μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων. Θα απελευθερωθούν χημικά στο φαγητό σας που σίγουρα δεν θα θέλατε με τίποτα να φάτε.

Χάρτινες σακούλες 
 
Μπορεί να βάζετε τη χάρτινη σακούλα του ποπκόρν στον φούρνο μικροκυμάτων αλλά αυτές είναι ειδικές σακούλες που αντέχουν στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Οι απλές χάρτινες σακούλες καλό είναι να μην μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων. Ο λόγος είναι πως απελευθερώνουν χημικά όταν ζεσταίνονται. Επιπλέον μια τέτοια σακούλα μπορεί να πάρει και φωτιά όταν μπει στον φούρνο μικροκυμάτων.

πηγή: spirossoulis.com

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες