ΑΡΘΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»*Δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 2023 - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

ΑΡΘΡΟ ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»*Δημοσιεύθηκε στις 9 Μαΐου 2023

Ο πρωτογενής τομέας στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας της ΝΔ

Ο Πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ την τετραετία 2023-2027.

Ένα πρόγραμμα οραματικό, που αποβλέπει σε μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, πράσινη, ψηφιακή, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή.

Οι βασικοί άξονες του αποπνέουν αίσθημα αισιοδοξίας, αλλά και ασφάλειας στον κόσμο της αγοράς.

Δημιουργούν τις προϋποθέσεις αλλά και τις στέρεες βάσεις για να συνεχίσει η ελληνική οικονομία τους αναπτυξιακούς της ρυθμούς, με προσέλκυση ακόμα περισσότερων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε αύξηση των θέσεων εργασίας.

Στην κορυφή της αναπτυξιακής πυραμίδας μας βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας. Οι αγρότες μας αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας γι’ αυτό και δίνουμε προτεραιότητα στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής.

Για το Νομό μου, την Ημαθία, όπου ο αγροτικός τομέας διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στην τοπική οικονομία, την τετραετία 2019-23 πιστώθηκαν συνολικές ενισχύσεις ύψους 92,5 εκ. ευρώ σε λογαριασμούς 5.597 δικαιούχων. Παράλληλα, δόθηκαν 113,87 εκατ. ευρώ σε έκτακτες ενισχύσεις και αποζημιώσεις μέσω ΕΛΓΑ.

Για την επόμενη τετραετία o πήχης της ενίσχυσης του αγροτικού εισοδήματος μπαίνει ακόμα υψηλότερα.

Προχωράμε στην οριστική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Στοχεύουμε σε ακόμη πιο δίκαιες και ταχύτερες αποζημιώσεις για όλους τους δικαιούχους, με την επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Επιστρέφουμε και το 2023 τον ΕΦΚ στο Diesel στους αγρότες.

Δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στο πιο δυναμικό κομμάτι της αγροτικής οικονομίας, οι οποίοι είναι οι νέοι αγρότες. Γι’ αυτό το λόγο υπολογίζουμε στην αύξηση του αριθμού τους κατά 60.000 μέχρι το 2027.

Παράλληλα, έχουμε προγραμματίσει την κατασκευή νέων αρδευτικών έργων σε όλη την επικράτεια, ενώ θα προχωρήσουμε και στον εκσυγχρονισμό των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ.

Κι όλα αυτά δεν είναι απλές υποσχέσεις, γραμμένες σε ένα word.

Αποτελούν δεσμεύσεις μας, που θα γίνουν πράξη, εφόσον στις 21 Μαΐου η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάρουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης της χώρας.

Γιατί εμείς στεκόμαστε δίπλα στους αγρότες και αποτελεί προτεραιότητά μας η στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του κόσμου της πρωτογενούς παραγωγής που θα σημάνει ακόμη μεγαλύτερο αγροτικό εισόδημα και μεγέθυνση της προστιθέμενης αξίας των εμβληματικών αγροτικών προϊόντων μας στην ανταγωνιστική διεθνή αγορά.

Γιατί στις 21 Μαΐου συγκρίνουμε και κρίνουμε, ψηφίζουμε και αποφασίζουμε, δεν γυρνάμε πίσω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες