Έρευνα: Το 70% των νέων στην Ελλάδα μένουν στο πατρικό τους - Τα ποσοστά στην Ευρώπη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

Home Top Ad

Responsive Ads Here

Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

7 Μαΐ 2023

Έρευνα: Το 70% των νέων στην Ελλάδα μένουν στο πατρικό τους - Τα ποσοστά στην ΕυρώπηΠάνω από επτά στους 10 νέους έως 34 ετών στην Ελλάδα συνεχίζουν να διαμένουν στο πατρικό τους σπίτι σύμφωνα με έρευνα της Pew Research σε σειρά κρατών της Ευρώπης και όχι μόνο.
 
Συγκεκριμένα, στην...  

 
Ελλάδα καταγράφεται το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό νέων που μένουν στο πατρικό τους σε σχέση με τις 27 άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την τάση αυτή να εμφανίζεται περισσότερο στους άνδρες παρά στις γυναίκες.

Το ποσοστό της Ελλάδας που διαμορφώνεται στο 72,9%, ξεπερνά μόνο η Κροατία με 76,5%. Το 80,1% του ποσοστού που αφορά την Ελλάδα είναι άνδρες ενώ το 65,2% γυναίκες.

Στην Ευρώπη σύμφωνα με την έρευνα, ακολουθούν η Πορτογαλία (72,3%), η Σερβία (71,3%) και η Ιταλία (70,5%), όπου επίσης εμφανίζεται η ίδια τάση με περισσότερους άνδρες να μένουν στο πατρικό τους.

Από την άλλη, το χαμηλότερο ποσοστό μεταξύ όλων των εξεταζόμενων κρατών της έρευνας παρατηρείται στη Δανία με μόλις 16%, ενώ ακολουθεί η Σουηδία με 17,3% και η Φινλανδία με 18,2%.

Σύμφωνα με την Pew Research, σε γενικές γραμμές οι χώρες της νότιας και ανατολικής Ευρώπης τείνουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά νέων ενηλίκων που ζουν στο σπίτι των γονέων τους συγκριτικά με τις χώρες της βόρειας και δυτικής Ευρώπης.

Η διαφορά αυτή στα αποτελέσματα ενδεχομένως οφείλεται σε πολιτιστικά πρότυπα, όπως κοινωνικούς κανόνες και οικογενειακούς δεσμούς, αλλά και οικονομικούς παράγοντες, όπως η κατάσταση της αγοράς ακινήτων, η ανεργία και τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.

πηγή: thestandard.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες