Τα 4 φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

8 Μαΐ 2023

Τα 4 φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταίνουμε


Η κατανάλωση φαγητού που έχει περισσέψει δεν είναι πάντα κακή ιδέα, αρκεί να είναι ασφαλής πάνω απ' όλα.

Ωστόσο, δεν μπορούν όλα τα τρόφιμα να ξαναζεσταθούν. Και...


 

αυτό δεν αφορά μόνο τα σκεύη που χρησιμοποιεί, αλλά και το ίδιο το φαγητό. Μερικά από αυτά, απελευθερώνουν παθογόνα και τοξίνες που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στον οργανισμό μας, όπως αναφέρει το Healthstat.gr.

Αυτές είναι οι 4 τροφές που μπορεί να είναι εξαιρετικά επιζήμιες για την υγεία μας:


Πατάτες


Η αναθέρμανση της πατάτας εγκυμονεί κινδύνους, καθώς η αμυλούχα τροφή αποθηκεύεται σε θερμοκρασία δωματίου. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσει «Clostridium botulinum», μια θανατηφόρα τοξίνη που μπορεί να οδηγήσει σε αλλαντίαση που προσβάλλει τα νεύρα, το νωτιαίο μυελό και τον εγκέφαλο και μπορεί να καταλήξει σε παράλυση.

Ακόμη, δεν πρέπει να μαγειρεύεται σε αλουμινόχαρτο. Και αν οι πατάτες πολτοποιηθούν σε ευπαθή προϊόντα όπως βούτυρο, γάλα και κρέμα γάλακτος, μπορεί να αυξηθεί περισσότερο, ο κίνδυνος να αρρωστήσετε.

Σπανάκι

Το σπανάκι αν δεν ξαναζεσταθεί σωστά μπορεί να προκαλέσει λιστερίωση, μια λοίμωξη που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη, άκαμπτο λαιμό, πυρετό, πονοκεφάλους και μερικές φορές επιληπτικές κρίσεις. Αυτό το βακτήριο παραμένει στα τρόφιμα.

Ρύζι

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο κοινά φαγητά που οι περισσότεροι άνθρωποι ξαναζεσταίνουν για την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα.

Ωστόσο στους πόρους του ρυζιού μπορεί να αναπτυχθούν παθογόνα που είναι ανθεκτικά στη θερμοκρασία. Οι άψητοι κόκκοι μπορούν επίσης να δώσουν ένα βακτήριο γνωστό ως «Bacillus cereus», το οποίο συνήθως δεν σκοτώνεται κατά το μαγείρεμα και μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση.

Αυτά τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε ρύζι αποθηκευμένο σε θερμοκρασία δωματίου. Με την πάροδο του χρόνου, πολλαπλασιάζονται και παράγουν τοξίνες που προκαλούν διάρροια και εμετό.

Αυγά 


Το δημοφιλές βασικό πρωινό περιέχει σαλμονέλα, βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν εμετό, κοιλιακό άλγος, διάρροια και πυρετό. Και όταν τα αυγά δεν αποθηκεύονται στην ιδανική θερμοκρασία, τα παθογόνα μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα.

Η υπερβολική ποσότητα βακτηρίων και παθογόνων στα τρόφιμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Συνεπώς, μπορούμε να ξαναζεστάνουμε με ασφάλεια τα παραπάνω τρόφιμα έως δύο φορές και οι όποιες περισσότερες από αυτές θέλουν μεγάλη προσοχή.


Με πληροφορίες: www.Healthstat.gr

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες