Ο Δήμαρχος Νάουσας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του laikoyra.gr ότι χρωστάει σε προμηθευτές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Ο Δήμαρχος Νάουσας επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του laikoyra.gr ότι χρωστάει σε προμηθευτές


Ο δήμαρχος της Νάουσας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook απαντάει στο δημοσίευμα που γράψαμε ότι ο δήμος της Νάουσας χρωστάει σε προμηθευτές χρήματα.....
Όπως ήταν αναμενόμενο δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ αλλά το επιβεβαιώνει και το αναλύει γενικά το ποσό μειώθηκαν τα χρέη στο δήμο της Νάουσας... Εμείς έχουμε να του κάνουμε το εξής ερώτημα...αν τα έλεγε αυτά στους προμηθευτές ότι θα σας πληρώσω μετά από 5-6 χρόνια... οι συγκεκριμένη προμηθευτές θα τον έδιναν εμπορευμα; Λογικά όχι... ο ίδιος ο δήμαρχος είπε τους προμηθευτές ότι θα σας πληρώσω άμεσα ναι ή όχι;
Και μιλάμε για χρέη στη δικιά του θητεία...
Όσο για τις Φορολογικές ενημερότητες οι προμηθευτές άνετα εβγαζαν φορολογική ενημερότητα χωρίς καμία εκκρεμότητα....
Είναι ώρα λοιπόν να πληρώσετε τους προμηθευτές πριν κλείσουν τα μαγαζιά τους από τον κάθε δήμο...
Για σας κύριε δήμαρχε τα 25 και 30 χιλιάρικα μπορεί να είναι λίγα αλλά για μία επιχείρηση μπορεί να κλείσει αν δεν τα έχει και υπάρχουν και αλλοι σαν και εσάς...
Και όταν σας παίρνουν τηλέφωνο οι προμηθευτές να μην τους λέτε θα σας πληρώσουμε σύντομα και έχουν περάσει 3 χρόνια...
Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε..

Διαβάστε την ανάρτηση του δημάρχου κυρίου Καρανικόλα...

Μια οφειλόμενη απάντηση για την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας.

Αναφορικά με δημοσιεύματα σχετικά με την οικονομική κατάσταση του Δήμου Νάουσας, αλλά και συγκεκριμένα τα χρέη προς ιδιώτες. Και επειδή οφείλω ως δήμαρχος να υπηρετώ τις αρχές διαφάνειας που πρέπει να έχει η διοίκηση, υποχρεούμαι αν και δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να απαντήσω τόσο στο δημοσίευμα δημοσιογράφου όσο και στην καταγγελία νεόκοπου υποψήφιου δημάρχου του Δήμου Νάουσας.
Όλοι οι Δήμοι στην χώρα μας έχουν τρέχοντα χρέη. Αυτό το αντιλαμβάνεται κάθε άνθρωπος που έχει ασκήσει διοίκηση. Είναι παραπάνω από προφανές ότι οι συνεχείς συμβάσεις ενός Δήμου δημιουργούν χρεώσεις μέχρι την ολοκλήρωση των προγραμμάτων. Είναι επίσης προφανές, ότι τόσο ο όγκος εργασιών όσο και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες του δημοσίου δημιουργούν καθυστερήσεις. Ακόμα περισσότερο κάποιες διαδικασίες «εμποδίζουν» τους Δήμους να ολοκληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Έτσι κάποιο σφάλμα στις διαδικασίες, κάποια έλλειψη εγγράφου (π.χ. η έλλειψη φορολογικής ενημερότητας του προμηθευτή) δημιουργούν συνεχώς εμπόδια και καθυστερήσεις.
Το σημαντικό βέβαια και για να καταλάβουν και οι δημότες ποια είναι η συνολική εικόνα του Δήμου μας είναι η ακόλουθη ανάλυση.
Τρία είναι τα βασικά στοιχεία που έχουν σημασία.
Πρώτον, ποιος είναι ο συνολικός κύκλος εργασιών σχετικός με τα συνολικά τιμολόγια προς τον Δήμο μας. Πόσα είναι λοιπόν τα τιμολόγια κάθε έτος για τον Δήμο (εικόνα 1).
Ως διοίκηση αναλάβαμε ουσιαστικά το 2020. Ναι μεν η διοίκηση μας ξεκίνησε το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αλλά με προϋπολογισμό που είχε προκύψει από την προηγούμενη διοίκηση.
Έτσι το 2019 έκλεισε με συνολικά τιμολόγια εργασιών κάτι παραπάνω από 14 εκατομμύρια ενώ το 2022 ο Δήμος μας «έκλεισε» με σύνολο τιμολογίων άνω των 16,5 εκατομμυρίων. Με λίγα λόγια κάνουμε περισσότερες εργασίες όσο προχωράμε. Και αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που δείχνει ότι ο Δήμος μας λειτουργεί με μεγαλύτερες ταχύτητες όσο προχωράμε.
Προκύπτει δηλαδή ότι κάνουμε περισσότερες εργασίες όσο προχωράμε ως διοίκηση. Ο Δήμος μας μεγαλώνει λοιπόν.
Τα χρέη που είναι και το ζητούμενο της ανάρτησής μας, υπάρχουν όπως αναφέρθηκε, πάντα στους Δήμους.
Δύο αριθμοί έχουν την σημασία τους.
Το ακριβές ποσό των χρεών ανά έτος.
Αλλά ακόμα περισσότερο σημαντικό είναι το ποσοστό των χρεών σε σχέση με τα συνολικά τιμολόγια του κάθε έτους.
Έτσι, το 2019 μας βρήκε με χρέη τιμολογίων άνω του 1 εκατομμυρίου (η κληρονομιά μας) ενώ το τέλος του 2022 τα χρέη έχουν μειωθεί πάνω από το 50% και είναι κάτω του μισού εκατομμυρίου (εικόνα 2 με την υποσημείωση ότι η τιμή του 2021 περιλαμβάνει και τον Ιανουάριο του 2022 λόγω του φόρτου κατά τον μήνα Δεκέμβριο).
Προκύπτει δηλαδή ότι μειώθηκαν άνω του 50% τα χρέη του Δήμου σε απόλυτα νούμερα. Πρόκειται δηλαδή για χρέη από εργασίες που γίνονται ή είναι σε κάποιο στάδιο πληρωμής τους.
Τέλος, το πλέον σημαντικό στοιχείο είναι το ποσοστό έναντι του συνόλου των τιμολογίων που για κάποιον λόγο παραμένουν απλήρωτα.
Ενώ το τέλος του 2019 μας βρήκε με ποσοστό χρεών 7,17% επί των συνολικών τιμολογιών, καταφέρουμε πολύ σύντομα και ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ το ποσοστό αυτό να είναι το 2022 κάτω του 3% (2,99%) (εικόνα 3).
Ίσως το κείμενο να είναι κάπως τεχνικό για τους απλούς Δημότες αλλά η εικόνα είναι ξεκάθαρη για όλους μας.
Έτσι, συμπερασματικά κατά την διοίκηση μας έχουμε.
Μείωση άνω του 50% των απλήρωτων υποχρεώσεων σε τρία έτη σε απόλυτα νούμερα.
Μείωση σχεδόν 60% των χρεών σε ποσοστιαία κλίμακα.
Αύξηση περίπου 15% στον ετήσιο κύκλο εργασιών.
Τέλος, αναφορικά με την ανάρτηση νέου υποψηφίου δημάρχου, ο οποίος μάλιστα χαρακτηρίζει θλιβερή την εικόνα μου, θεωρώ ότι δεν τιμά κανέναν από τους δυο μας αυτός ο χαρακτηρισμός.
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, ενώ οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και ιδιαίτερα την περίοδο της μεγάλης βδομάδας καλό είναι να αποφεύγονται.
Δέχομαι κάθε καλόπιστη κριτική και προσπαθούμε σαν διοίκηση να δίνουμε κάθε μέρα τον καλύτερο μας εαυτό.
Οι δημότες έχουν και νοημοσύνη, και μάτια και αυτιά.
Με την συγνώμη μου για το μακροσκελές κείμενο,
Χρόνια πολλά και Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες