Εκπροσώπησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα Ιωάννινα η Ολυμπία Αποστόλου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Εκπροσώπησε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα Ιωάννινα η Ολυμπία Αποστόλου
 Η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής και υποψήφια βουλευτής Ημαθίας, εκπροσώπησε το Κίνημα σε Διημερίδα για τη Μικρομεσαία Επιχειρηματικότητα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στις 7-8 Απριλίου.

Η κ. Αποστόλου κέρδισε τις εντυπώσεις, μιλώντας με γνώση για τα καθημερινά αλλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μικρομεσαία επιχείρηση, ως εργαζόμενη σε αντίστοιχη επιχείρηση και η ίδια.

Περιβάλλον αβεβαιότητας, πολυνομία και συνεχείς μεταβολές του φορολογικού πλαισίου, υψηλό εργοδοτικό κόστος που δε μεταφράζεται σε ικανοποιητικούς μισθούς για το προσωπικό, ατελείωτη γραφειοκρατία για την καθημερινή λειτουργία αλλά και για τη συμμετοχή της επιχείρησης σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, εχθρικό για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα τραπεζικό σύστημα.


Τόνισε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της πατρίδας μας, αφού συμβάλλουν στην περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελούν ανάχωμα στον αφελληνισμό της οικονομίας και συνεισφέρουν στην παραγωγή, απέναντι στην στρεβλή ανάπτυξη του real estate.


Όμως, απαιτείται να γίνουν πιο ανταγωνιστικές, για να δημιουργηθούν περισσότερες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας.


 


Οι βασικοί άξονες του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα περιλαμβάνουν:


Πολιτικές και κίνητρα για την ανάπτυξη συνεργασιών, οριζόντιων και κάθετων, μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη συμμετοχή τους σε αλυσίδες αξίας.

Χρηματοδοτικά εργαλεία με χρήση και του Ταμείου Ανάκαμψης. Μέχρι σήμερα, τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης κατευθύνονται με χαμηλότατα επιτόκια σε μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ήδη πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό. Τα οφέλη αυτά πρέπει μα διαχυθούν και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Δίκαιη πράσινη μετάβαση με συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων στα οικονομικά οφέλη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας 

Ψηφιακός μετασχηματισμός ώστε να μπορέσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτύξουν νέες δυνατότητες και να εξοικονομήσουν πόρους με χρήση νέων τεχνολογιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες