Πότε μπορούν τα μωρά να πιούνε νερό - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

Πότε μπορούν τα μωρά να πιούνε νερό



Μέχρι τους 6 μήνες περίπου, τα μωρά λαμβάνουν όλη την ενυδάτωση που χρειάζονται από το μητρικό γάλα ή τη βρεφική φόρμουλα και δεν χρειάζονται νερό. Μετά από 6 μήνες, τα μωρά μπορούν να πίνουν νερό παράλληλα με την κανονική τους διατροφή με γάλα.

Για...  

 
τους πρώτους 6 μήνες της ζωής, τα μωρά χρειάζονται μόνο μητρικό γάλα ή βρεφική φόρμουλα, η οποία παρέχει όλη τη διατροφή και την ενυδάτωση που χρειάζονται.

Περίπου στους 6 μήνες, τα μωρά μπορούν να έχουν μικρές ποσότητες νερού, αλλά αυτό δεν πρέπει να αντικαταστήσει τις τροφές με γάλα. Μέχρι την ηλικία του 1 έτους, η κύρια διατροφή των μωρών πρέπει να είναι από μητρικό γάλα ή φόρμουλα.
Πότε μπορεί ένα μωρό να πιει νερό;

Όταν ένα μωρό είναι 6 μηνών, οι φροντιστές μπορούν να αρχίσουν να προσφέρουν 110 -230 γραμμάρια νερό, σύμφωνα με την αξιόπιστη πηγή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Αυτή είναι επίσης η στιγμή που τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να τρώνε στερεές τροφές. Πολλά μωρά σε αυτή την ηλικία μπορούν να μάθουν να πιάνουν ένα ποτήρι και να το φέρνουν στο στόμα τους. Επίσης, μαθαίνουν να κάθονται όρθια με υποστήριξη.
Γιατί να περιμένετε να πιούν νερό τα μωρά μέχρι τους 6 μήνες;

Είναι σημαντικό να περιμένετε μέχρι το μωρό να γίνει 6 μηνών πριν εισάγετε νερό, καθώς χρειάζεται όλα τα θρεπτικά συστατικά του μητρικού γάλακτος και της φόρμουλας, πηγές που παρέχουν επίσης επαρκή ενυδάτωση.

Η παροχή νερού πριν από τους 6 μήνες μπορεί να σημαίνει ότι ένα μωρό πίνει λιγότερο μητρικό γάλα ή φόρμουλα και χάνει σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Εάν η μητέρα του που παράγει μητρικό γάλα πίνει αρκετά υγρά, τότε και το γάλα της θα είναι πιο υδαρές και ενυδατικό για το μωρό.

Εάν ένα μωρό παράγει 6-8 βρεγμένες πάνες σε 24 ώρες και τα ούρα του είναι ωχρά, τότε παίρνει αρκετό νερό.
Πρέπει ένα μωρό να πιεί νερό αν έχει πυρετό;

Για μωρά κάτω των 6 μηνών, το μητρικό γάλα ή η βρεφική φόρμουλα μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της αφυδάτωσης κατά τη διάρκεια του πυρετού.

Το μωρό μπορεί να πιεί επιπλέον νερό εάν είναι μεγαλύτερο των 6 μηνών.

Γενικώς σε περίπτωση πυρετού, πρέπει να παρακολουθείτε πόσα υγρά λαμβάνει το μωρό και να προσέχετε για συμπτώματα αφυδάτωσης, τα οποία περιλαμβάνουν:
  • ξηροστομία
  • κλάμα χωρίς δάκρυα
  • οι πάνες δεν είναι βρεγμένες για 3 ώρες ή περισσότερο
  • ασυνήθιστη υπνηλία
  • ευερεθιστότητα
  • βυθισμένα μάτια

Μην δώσετε νερό σε ένα βρέφος κάτω των 6 μηνών χωρίς να μιλήσετε πρώτα με τον παιδίατρο.

Πώς να ξεκινήσετε να δίνετε νερό

Αν ανησυχείτε για την ασφάλεια του νερού της βρύσης, μπορείτε να βράσετε και να κρυώσετε το νερό, αλλά αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Αρχικά, τα μωρά μπορούν να δοκιμάσουν να χρησιμοποιήσουν ένα κανονικό πλαστικό φλυτζάνι ή ακόμα και φλιτζάνι με καπάκι χωρίς βαλβίδα γουλιάς. Αυτό θα τα βοηθήσει να μάθουν να ρουφάνε. Είναι επίσης καλύτερο για τα δόντια τους. Όταν το μωρό είναι έτοιμο, μπορεί να δοκιμάσει να χρησιμοποιήσει ένα φλιτζάνι με λαβές και χωρίς καπάκι.

Μπορεί αρχικά να είναι δύσκολο, αλλά θα γίνει πιο εύκολο με την εξάσκηση.

Οι φροντιστές πρέπει να βάζουν μόνο νερό ή γάλα σε ένα φλιτζάνι χωρίς να προσθέτουν τίποτα άλλο, όπως ζάχαρη ή σκόνη σοκολάτας.

Παρά το γεγονός ότι περιέχουν θρεπτικά συστατικά, οι χυμοί φρούτων και τα smoothies περιέχουν φυσικά σάκχαρα και οξέα που μπορούν να προκαλέσουν τερηδόνα. Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά μπορούν να έχουν περίπου 150 χιλιοστόλιτρα αδιάλυτο χυμό φρούτων ή smoothie καθημερινά, αναφέρουν παιδίατροι στο medicalnewstoday.com.

healthstories.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες