Ποιος είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ποιος είναι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας;

 



Μόνο 5 πρωθυπουργοί κατάφεραν να βρεθούν σε αυτή τη θέση για πάνω από 8 χρόνια
 
Από το 1828 και μετά, όταν ο Ιωάννης Καποδίστριας ανέλαβε τη διακυβέρνυση της χώρας ακόμα 96 πρωθυπουργοί μέχρι σήμερα διετέλεσαν 178 πρωθυπουργικές θητείες, στα 195 χρόνια κοινοβουλευτικής δημοκρατίας της Ελλάδας.

Ποιος... 

 
πρωθυπουργός όμως ήταν ο μακροβιότερος και ποιος έκανε τις περισσότερες θητείες;

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος βρέθηκε στο τιμόνι της χώρας για 13 και κάτι χρόνια, σε 4 συνολικά θητείες.

Μόνο τέσσερις ακόμα πρωθυπουργοί κατάφεραν να βρεθούν σε αυτή τη θέση για πάνω από 8 χρόνια. Αυτοί ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος με 12,5 χρόνια σε 7 θητείες, ο Χαρίλαος Τρικούπης με σχεδόν 11 χρόνια και επίσης 7 θητείες, ο Ανδρέας Παπανδρέου με 11 χρόνια σε 3 θητείες και ο Κώστας Σημίτης, με 8 χρόνια και έναν μήνα σε 2 θητείες.

Εκείνος που κατέχει το ρεκόρ σε θητείες ήταν ο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, που διετέλεσε 10 φορές πρωθυπουργός, με συνολική όμως θητεία που έφτασε τα 7,5 χρόνια. Ο Δημήτριος Βούλγαρης ακολούθησε με 8 θητείες, αλλά ήταν πρωθυπουργός για 6 χρόνια και έναν μήνα.

Αρκετές βέβαια από τις προαναφερθείσες θητείες δεν ήταν με την ψήφο του λαού, καθώς αρκετές φορές υπήρξε ανάγκη για μεταβατικούς, προσωρινούς και υπηρεσιακούς πρωθυπουργούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες