Απάτη εις βάρος γνωστών ποδοσφαιριστών – Τους έταζαν αυτοκίνητα στη μισή τιμή, έπαιρναν τα λεφτά και εξαφανίζονταν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Post Top Ad

Responsive Ads Here

FACEBOOK

29 Απρ 2023

Απάτη εις βάρος γνωστών ποδοσφαιριστών – Τους έταζαν αυτοκίνητα στη μισή τιμή, έπαιρναν τα λεφτά και εξαφανίζονταν

 Πολλοί γνωστοί ποδοσφαιριστές με αρκετούς να έχουν αγωνιστεί σε ΠΑΟΚ και Άρη, καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα απάτης με σε υπόθεση με αγορά αυτοκινήτων, όπου υποτίθεται πως θα τα αγόραζαν στη μισή τιμή. Έτσι, έδιναν τα λεφτά σε δύο άτομα που κατηγορούνται για την υπόθεση και εκείνα στη συνέχεια εξαφανίζονταν.

Όπως...  

 
ανέφερε η εκπομπή «Live News», τουλάχιστον 30 άτομα έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του ανθρώπου που εμφανιζόταν ως μεσάζοντας και του εκτελωνιστή, που υποτίθεται, θα διευκόλυνε τις διαδικασίες.

«Εγώ ήθελα να πάρω ένα αυτοκίνητο. Μου λέει πως “ό,τι διεργασία, ό,τι και να είναι, είναι νόμιμη, με χαρτιά, με όλα, τα πάντα. Με το κλειδί στο χέρι, η τιμή είναι αυτή, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Βάζεις τα χρήματα στην τράπεζα και αυτοί προχωρούσαν τη διαδικασία κανονικά”. Όλη τη διαδικασία την έκανε ο μεσάζων αλλά έλεγε ότι αυτός που έχει τις γνωριμίες στο εξωτερικό είναι ο εκτελωνιστής», είπε χαρακτηριστικά ο ποδοσφαιριστής, Γιώργος Δεληζήσης.

«Ο άνθρωπος στο λέγειν είναι άπταιστος εν πάση περίπτωση. Τα λέγε πολύ ωραία. Υποτίθεται αυτός είχε κάποιον σε τράπεζα της Γερμανίας, κάποιον διευθυντή και υποτίθεται τα αμάξια αυτά τα περνάμε τόσο φθηνά, γιατί υποτίθεται τα παραγγέλναμε και πήγαιναν σε πλειστηριασμό, όπου τα περνάμε εμείς στην προσφορά που κάναμε», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πώς στήθηκε η απάτη

«Είχε ένα τελωνειακό που συνεργαζόταν. Μαζί την κάνανε τη δουλειά. Και αυτός το εκτελώνιζε κάτι ιστορικό. Βέβαια, δεν είχαμε γνώση τι σημαίνει ιστορικό. Εκμεταλλεύτηκε το ότι εμείς δεν είχαμε γνώσεις. Τα χρήματα τα βάζαμε στην τράπεζα. Και αυτό σίγουρα μας καθησύχαζε. Δεν είναι ότι δίναμε τα λεφτά στο χέρι ή τα δίναμε μαύρα ή οτιδήποτε», είπε ένα από τα φερόμενα θύματα.

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, η απάτη ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο Αλέξης Κούγιας που εκπροσωπεί τα θύματα, δήλωσε πως «πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές, διεθνείς, γνωστοί ποδοσφαιριστές, είχαν δώσει πάρα πολλά χρήματα, τα οποία ξεπερνούσαν το 1 εκατομμύριο ευρώ και οι συγκεκριμένοι απατεώνες θα τους έφερναν αυτοκίνητα με πολύ μειωμένες τιμές από τη Γερμανία απ’ το Βέλγιο και από άλλες χώρες. Αυτοκίνητα δεν ήρθαν ποτέ. Καλοπροαίρετα παιδιά. Και ήταν πολύ εύκολος στόχος για τους απατεώνες».

«Τώρα μου χρωστάει για να καταλάβεις κι εμένα 25.000. Έχω βάλει κι άλλα χρήματα, έχω πάρει κάποια πίσω. Έβαλα στην αρχή 14 χιλιάρικα για το δικό μου. Πήρα για τη γυναίκα μου ένα άλλο, έδωσα άλλα 6,5 χιλιάρικα και περίμενα όταν θα’ ρθουν τα αυτοκίνητα να κάνω την αποπληρωμή τα υπόλοιπα. Περνάει ο καιρός και με ρωτούσαν κι άλλα παιδιά στην ομάδα από που πήρες το αυτοκίνητο, να πάρουμε κι εμείς. Και έτσι βάλαμε στη διαδικασία κι άλλα παιδιά. Περιμέναμε περιμέναμε. Δε γινόταν τίποτα, ζητούσαμε τα λεφτά μας πίσω. Σας τα βάλαμε, σας τα βάλαμε, δεν ερχόταν τα λεφτά», δήλωσε ο Γιώργος Δεληζήσης.

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Σελίδες