Άναψε το λαμπάκι της βενζίνης στο αυτοκίνητο; Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις ακόμη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Άναψε το λαμπάκι της βενζίνης στο αυτοκίνητο; Πόσα χιλιόμετρα μπορείς να κάνεις ακόμη



Μερικά πράγματα, καλό είναι να μη γίνονται. Ένα από αυτά, είναι το να ανάψει το λαμπάκι της βενζίνης στο αυτοκίνητό σου. Πανικοβάλλεσαι, αναζητάς μανιωδώς πρατήριο καυσίμων και προσεύχεσαι όπου μπορείς για να μη μείνεις στη μέση του δρόμου.

Το θέμα είναι ότι...

οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν προνοήσει και σου δίνουν περιθώριο, μέχρι να φτάσεις σε σημείο απελπισίας. Μπορείς να διανύσεις μερικά χιλιόμετρα με αναμμένο το λαμπάκι του ρεζερβουάρ. Το θέμα είναι, πόσα;

Η αυτονομία ξεκινά από 5,5 λίτρα και μπορεί να φτάσει και τα διπλάσια. Στα πολύ μεγάλα αυτοκίνητα ή στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων μπορεί να απομένουν έως και 30 λίτρα καυσίμου. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να φτάσεις τουλάχιστον 50 χιλιόμετρα μακριά, ενώ τα καινούργια αυτοκίνητα φτάνουν έως τα 80. Στην περίπτωση των diesel, φτάνεις μέχρι τα 100 χιλιόμετρα.

Και τώρα που η απορία λύθηκε, μπορείς να έχεις το κεφάλι σου (λίγο πιο) ήσυχο. Φρόντισε να μην οδηγείς συχνά με αναμμένο λαμπάκι, ωστόσο, καθώς υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσεις πρόβλημα στην αντλία της βενζίνης – κι επειδή το 2023 όλων μας είναι έτσι όπως είναι, είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, ας μη γελιόμαστε.

jenny.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες