Ρεύμα: Τα νέα δεδομένα στις χρεώσεις του Μαΐου - Τι θα αλλάξει - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 23 Απριλίου 2023

Ρεύμα: Τα νέα δεδομένα στις χρεώσεις του Μαΐου - Τι θα αλλάξει


Σε χαμηλό επίπεδο κρατούν τις χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος προς τους καταναλωτές, οι πάροχοι και για τον Μάιο, με τους περισσότερους να

 μένουν κάτω ή κοντά στο επίπεδο των 0,16 ευρώ/KWh

Ήδη... 


 

από τον Απρίλιο, οι τιμές των προμηθευτών βρέθηκαν πολύ κοντά στο επίπεδο που έχει θέσει η κυβέρνηση ως στόχο με τις επιδοτήσεις που χορηγούνται κάθε μήνα, γεγονός που σημαίνει ότι μειώνεται η ανάγκη επιδότησης, με βάση τους στόχους, αν και δεν αποκλείεται τα μέτρα στήριξης να παραταθούν για όλο τον χρόνο, με φόντο μια ενδεχόμενη αύξηση στις τιμές του φυσικού αερίου τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τι αλλάζει στις χρεώσεις

Η διαφορά στους λογαριασμούς ρεύματος θα κριθεί κυρίως από την αναπροσαρμογή των χρεώσεων που αφορούν την ισχύ σύνδεσης και την ενέργεια από 1ης Μαΐου, μετά την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), γεγονός που αναμένεται να φέρει αυξήσεις.

Ωστόσο οι τελικές χρεώσεις στα τιμολόγια ρεύματος και φυσικού αερίου που θα κληθούν να πληρώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα διαμορφωθούν από τις κρατικές επιδοτήσεις. Υπενθυμίζεται πως για τον Απρίλιο η κρατική στήριξη στους λογαριασμούς ανήλθε στα 1,5 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.


«Βοηθός» ο e-katanalotis

Κάθε μήνα, οι τιμές της ενέργειας θα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr (κλικ εδώ), δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συγκρίνουν τις τιμές και να δουν ποιος πάροχος τους «συμφέρει».

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης είναι να δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές να έχουν ενημέρωση για την πορεία και τις μεταβολές των τιμών σε βασικά αγαθά αλλά και σε υπηρεσίες και αφετέρου να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες.


Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών

Τη δυνατότητα σύγκρισης τιμών μεταξύ των προσφερόμενων τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρει η διαδικτυακή εφαρμογή «Energy Cost» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Με αυτό τον τρόπο οι καταναλωτές μπορούν να αναζητήσουν, να συγκρίνουν και να ενημερώνονται για τις τιμές που ισχύουν στην αγορά και να βρουν τον οικονομικότερο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας για οικιακή ή επαγγελματική χρήση.

Δείτε εδώ το «Εργαλείο Σύγκρισης Τιμών» της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες