Πέτρος Τσαπαρόπουλος:Ο ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Πέτρος Τσαπαρόπουλος:Ο ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ


Ηδη από το 2018 στα αναπτυξιακά συνέδρια που υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, περιλάμβαναν όλες τις Περιφέρειες της χώρας, καταγράφτηκαν τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη η χώρα, κατατέθηκαν προτάσεις από κάθε Νομό, μια τεράστια παρακαταθήκη για οποιαδήποτε Κυβέρνηση.
Από την Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας είχαν κατατεθεί επεξεργασμένες προτάσεις στον προσυνεδριακό διάλογο, που αφορούσαν τον Νομό μας και είναι:
1) Αποπεράτωση προαστιακού σιδηρόδρομου Θεσσαλονίκης , Πλατέος, Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας, Σκύδρας
2) Αποπεράτωση κάθετης οδού Σκύδρας-Εγνατίας
3) Εξοπλισμός χιονοδρομικού κέντρου Σελίου
4) Ίδρυση τελωνείων και αγροτικού πάρκου στη θέση Κουλούρα.
5) Αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στην περιοχή του Κλειδίου.
Τέσσερα χρόνια , με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας τι υλοποιήθηκε; Ένα και μοναδικό: προχώρησε μια φάση της μελέτης που αφορούσε την αποπεράτωση της κάθετης οδού Σκύδρας-Εγνατίας.
Ο αναπτυξιακός Νόμος θέτει ένα πλαίσιο αλλά τα χρήματα που πρόκειται να διατεθούν έχουν ήδη δεσμευτεί μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, πάλι για τους προνομιούχους, την οικονομική ελιτ του τόπου, χωρίς καμία πρόβλεψη για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και την μεσαία επιχειρηματικότητα.
Η μεταποιητική βιομηχανική δραστηριότητα αποτελεί μαζί με την γεωργική παραγωγή, μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος του τοπικού πληθυσμού
Στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις της περιοχής θεωρούνται μικρομεσαίες.
Οι μεταποιητικές επιχειρήσεις στο Νομό, πέρα από τα προβλήματα χωροθέτησης, υποδομής και ανανέωσης του μηχανολογικού τους εξοπλισμού, αποτελούν το κέντρο της οικονομικής ζωής και κίνησης στην περιοχή και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της.
Πρέπει να αξιολογηθεί εκ νέου το πού κατευθύνονται τα χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, να ληφθούν υπ’ οψι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, να ενισχυθεί η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, να υλοποιηθούν τα έργα υποδομής, έργα πνοής στον Νομό μας.
Θέλει πολιτική βούληση, με προοδευτική πρόσημο, που μόνο με Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-προοδευτική συμμαχία μπορεί να υλοποιηθεί.
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ.
Πέτρος Τσαπαρόπουλος
Καρδιολόγος
Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας
Υποψήφιος Βουλευτής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες