Γιατί οι άνθρωποι κλίνουν προς τα δεξιά όταν φιλιούνται στο στόμα; - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Γιατί οι άνθρωποι κλίνουν προς τα δεξιά όταν φιλιούνται στο στόμα;



Τι έδειξε νέα έρευνα

Όταν σκύβεις για να φιληθείς με κάποιον στο στόμα, κλίνεις προς τα αριστερά ή προς τα δεξιά; Αν πας προς τα αριστερά, τότε σύμφωνα με τους επιστήμονες ανήκεις στην μειοψηφία. Αυτό τουλάχιστον δείχνει μια νέα έρευνα.

Η... 

 
έρευνα έγινε από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων της ψυχολογίας και της νευρολογίας, η οποία έφτασε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι είναι σχεδιασμένοι ώστε να προτιμούν να γέρνουν προς τα δεξιά, όταν δίνουν ένα ερωτικό φιλί.

Ανατρέχοντας σε προηγούμενες έρευνες που έγιναν πάνω στο θέμα, η ακαδημαϊκή εργασία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Scientific Reports, είναι η πρώτη μελέτη στον κόσμο που δείχνει ότι αυτοί που δέχονται το φιλί έχουν την τάση να ταιριάζουν με την κατεύθυνση προς την οποία γέρνει το κεφάλι των συντρόφων τους.

Στην έρευνα συμμετείχαν 48 ζευγάρια, από τα οποία ζητήθηκε να φιληθούν ιδιωτικά στα σπίτια τους ενώ αμέσως μετά, να πάνε σε διαφορετικά δωμάτια και να αναφέρουν γραπτώς διάφορα στοιχεία του φιλιού αυτού, ανεξάρτητα από τον/την σύντροφό τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπάρχει μια τάση και προκατάληψη, για τα ζευγάρια να στρίβουν το κεφάλι προς τα δεξιά, τόσο για τον εκκινητή ή τον αποδέκτη του φιλιού. Επίσης, οι άνδρες ήταν 15 φορές πιθανότερο να ξεκινήσουν το φιλί.

Πάνω από 2/3 ανθρώπους που ξεκίνησαν το φιλί έστριψαν το κεφάλι τους προς τα δεξιά. Το ενδιαφέρον είναι ότι το αν κάποιος είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας, κατάφερε να προβλέψει την κατεύθυνση του κεφαλιού για εκείνον που ξεκίνησε το φιλί, αλλά όχι και για τους παραλήπτες του. Όταν η κίνηση του κεφαλιού καθρεφτιζόταν στον απέναντι, τότε και οι δυο ένιωθαν άβολα να φιληθούν με αυτόν τον τρόπο.

Ο επικεφαλής της έρευνας ανέφερε πως το φιλί εξαρτάται από τον εγκέφαλο, που χωρίζει διάφορες λειτουργίες στα δυο του ημισφαίρια, παρόμοιο με το να είσαι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας. «Η κλίση του κεφαλιού είναι μια από τις πρώτες προτιμήσεις που παρατηρούνται στην ανάπτυξη, από τη μήτρα ακόμα. Μια προτίμηση για στροφή του κεφαλιού προς τα δεξιά είναι παρατηρήσιμη πριν από την προτίμηση του δεξιού χεριού ή του ποδιού. Το αν αυτή η θεμελιώδης προτίμηση είναι έμφυτη και εκτείνεται μέχρι την ενηλικίωση είναι ένα επίμονο ερώτημα για τη νευροεπιστήμη και την ψυχολογία», δήλωσε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες