«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων – Οι δικαιούχοι - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

«Φωτοβολταϊκά στη στέγη»: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής αιτήσεων – Οι δικαιούχοι

 




Το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 75%, και εξαρτάται από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του αιτούντα
 
Θέμα ωρών, φαίνεται πως είναι να υπογραφεί η... 

 
Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έναρξη του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» και να αρχίσουν να υποβάλλονται οι πρώτες αιτήσεις ένταξης, με δεδομένο ότι το σχετικό πληροφοριακό σύστημα είναι ήδη έτοιμο για την «υποδοχή» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η «πρεμιέρα» μπορεί να γίνει ως το τέλος της εβδομάδας, ακόμα και αύριο Πέμπτη. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις κάνουν λόγιο για την επόμενη εβδομάδα.

Δικαιούχοι του προγράμματος που έχει προδημοσιευθεί από τις 23 Μαρτίου είναι νοικοκυριά και αγρότες που θα μπορούν να εγκαταστήσουν το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης.

Το πρόγραμμα επιδότησης για «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» προβλέπει πλαφόν στην ισχύ του οικιακού συστήματος, η οποία έχει καθορισθεί στα 10,8 KW (ισχύς εγκατάστασης).

Η μπαταρία που (υποχρεωτικά για τα νοικοκυριά) θα συνοδεύει το φωτοβολταϊκό θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίση με την εγκατεστημένη ισχύ του φωτοβολταϊκού σταθμού για μία ώρα, με μέγιστο όριο τις 10,8 KWh (κιλοβατώρες).

Το μέγιστο ποσοστό ενίσχυσης ανέρχεται σε 75%, η οποία εξαρτάται από το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του αιτούντα.

Επίσης, έχει προβλεφθεί ένα επιπλέον μπόνους 10% για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες.

Πιο συγκεκριμένα:

– Στην περίπτωση των ευάλωτων νοικοκυριών (οι οποίοι είναι οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου), η μπαταρία επιδοτείται κατά 100% και το φωτοβολταϊκό κατά 60% (για ισχύ έως 5kW) και 65% (για μεγαλύτερη ισχύ έως 10,8 kW).

– Για τους αιτούντες με ατομικό εισόδημα μικρότερο από 20.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 40.000, η μπαταρία επιδοτείται και πάλι κατά 100% και το φωτοβολταϊκό κατά 35% (αν έχει ισχύ έως 5 kW) και κατά 25% (για ισχύ από 5 έως 10,8 kW).

– Για ατομικό εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μικρότερο από 40.000, η μπαταρία επιδοτείται κατά 90%. Το φωτοβολταϊκό κατά 30% (αν έχει ισχύ έως 5 kW) και κατά 20% (για ισχύ από 5 έως 10,8 kW).

– Στην περίπτωση των αγροτών, επιδοτείται κατά 90% η μπαταρία (ανεξαρτήτως χωρητικότητας) και κατά 40% το φωτοβολταϊκό (ανεξαρτήτως ισχύος).

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 200 εκατ. ευρώ.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες