Πώς θα καταλάβετε τον χαρακτήρα του άλλου με μια και μόνο ερώτηση - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Πώς θα καταλάβετε τον χαρακτήρα του άλλου με μια και μόνο ερώτηση




Είναι αδύνατο να μάθουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για κάποιον την πρώτη φορά

Το να γνωρίζουμε νέους ανθρώπους είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα στη ζωή.

Κάθε...

σημαντικός άλλος στην καθημερινότητά μας, φίλος, αφεντικό, συνάδελφος, σύντροφος ή γνωστός που έχουμε ήταν κάποτε απλώς ένας ξένος.

Και όταν τον συναντήσαμε για πρώτη φορά, δεν μπορούσαμε να είχαμε ιδέα ότι θα δημιουργούσαμε τη σχέση που μοιραζόμαστε αυτήν τη στιγμή — ή θα μπορούσαμε;

Είναι αδύνατο να μάθουμε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζουμε για κάποιον την πρώτη φορά που θα τον συναντήσουμε, εκτός και αν έχουμε κάποιο χάρισμα που μας βοηθά να αντιλαμβανόμαστε αμέσως με τι ανθρώπους έχουμε να κάνουμε.

Σίγουρα απλές ερωτήσεις, όπως «Έρχεσαι πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση;» ή «Γιατί άφησες την τελευταία σου δουλειά» σε μια συνέντευξη για εργασία να μας δώσουν κάποια παραπάνω πληροφορία.

Στην προσπάθεια που κάνουμε για να γνωρίσουμε καλύτερα κάποιον, μπορούν να μας βοηθήσουν αρκετά στοιχεία, τα οποία όμως δεν μας δίνουν άμεσα πολλές πληροφορίες για την προσωπικότητά του άλλου.

Αν θέλετε λοιπόν, να αντιληφθείτε την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου υπάρχει μία ερώτηση, που σύμφωνα με έρευνα, μπορεί να σας αποκαλύψει πολλά.

Ποια είναι αυτή;

Απλώς ρωτήστε τον άνθρωπο που έχετε απέναντί σας τη γνώμη του για κάποιον άλλο.

Σύμφωνα με την έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, οι άνθρωποι βλέπουμε στους άλλους δικά μας χαρακτηριστικά. Έτσι ένα εγωιστής χαρακτήρας θα διακρίνει στον άλλο αντίστοιχα στοιχεία, ενώ ένας ευγενικός πιο ήπια και ήρεμα χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να κρίνουν χαρακτηριστικά (και θετικά και αρνητικά) άλλων ανθρώπων.

Όσο πιο θετικά έκριναν τους άλλους, τόσο πιο χαρούμενοι και συναισθηματικά σταθεροί ήταν οι συμμετέχοντες. Από την άλλη μεριά, όσοι έκριναν τους άλλους αρνητικά, ήταν νάρκισσοι και είχαν πιο αντικοινωνική συμπεριφορά.

Βέβαια, υποστηρίζουν οι επιστήμονες, το ότι ένας νάρκισσος βλέπει αρνητικά στοιχεία στους άλλους δεν σημαίνει πως κάνει το ίδιο και με τον εαυτό του. Κατά τον ίδιο τρόπο τα άτομα που παρουσιάζουν κάποια διαταραχή προσωπικότητας μπορεί να πιστεύουν πως οι άλλοι είναι, για παράδειγμα, εχθρικοί και κακόβουλοι, ακόμα και αν δεν μπορούν να διακρίνουν παρόμοιες συμπεριφορές στον εαυτό τους.

Όπως σημειώνουν, ένας αρνητικός άνθρωπος βλέπει και τους άλλους έτσι. Αυτή και μόνο η τάση δείχνει περισσότερες πιθανότητες για κατάθλιψη ή άλλες ψυχολογικές διαταραχές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες