Πώς να απομνημονεύσετε γρήγορα; 3 απλές και αποτελεσματικές συμβουλές - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Πώς να απομνημονεύσετε γρήγορα; 3 απλές και αποτελεσματικές συμβουλές



Το θέμα είναι να εστιάσετε στις δυνατότητές σας και να πιστέψετε στον εαυτό σας

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς κάποιοι άνθρωποι, μπορούν να θυμούνται τόσα πολλά και διαφορετικά πράγματα είτε πρόκειται για μέρη και ονόματα, είτε για προσωπικές τους σημειώσεις;

Κι, όμως, αυτή...


είναι μια δυνατότητα, την οποία μπορείς να εξελίξεις και εσύ, ενδυναμώνοντας τη μνήμη σου με την εφαρμογή πολύ απλών, αλλά αποτελεσματικών μεθόδων.

Το πρώτο βήμα για να απομνημονεύσεις οτιδήποτε θελήσεις, πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ, είναι να προετοιμαστείς διανοητικά για αυτό. Να έχεις επίγνωση, δηλαδή, του γεγονότος ότι έχεις ορισμένα «δυνατά» σημεία, αλλά και κάποιες αδυναμίες. Το θέμα είναι να εστιάσεις στις δυνατότητές σου και να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Αξίζει να επισημανθεί πως μερικοί προτιμούν να εργάζονται ή να διαβάζουν σε ένα ήσυχο μέρος, ενώ άλλοι απομνημονεύουν γρηγορότερα ενώ βρίσκονται σε έναν χώρο «πλημμυρισμένο» με φασαρία και κόσμο. Διαπίστωσε σε ποιες συνθήκες αποδίδεις καλύτερα και ξεκίνα!

Ξεκίνα να κρατάς σημειώσεις

Η αλήθεια είναι πως το γράψιμο βοηθά πάρα πολύ στο να συγκρατούμε μεγάλο όγκο πληροφοριών. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να κρατήσεις σημειώσεις από το μάθημα ή το θέμα, το οποίο σε ενδιαφέρει, φτιάξε ένα μικρό σχειδάγραμμα και δώσε βαρύτητα στα βασικότερα σημεία.

Δεύτερη καριέρα: Εκπαιδευτικός

Και όχι δεν εννοούμε να αλλάξεις επάγγελμα ή να γίνεις μελλοντικά δασκάλα, αλλά να υιοθετήσεις αυτόν τον ρόλο, για να διευκολύνεις τον εαυτό σου, αναφορικά με την απομνημόνευση. Άλλωστε, επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι η διδασκαλία είναι ένας σίγουρος τρόπος για να θυμάσαι με κάθε λεπτομέρεια τις πληροφορίες που θέλεις, καθώς απαιτεί την πλήρη κατανόησή τους από εσένα, για να μπορέσεις να τις αναλύσεις και σε κάποιον άλλον.

Κάνε ένα break

Το τελευταίο βήμα, το οποίο είμαστε βέβαιες ότι παραλείπεις, είναι να κάνεις μικρά και συχνά διαλείμματα. Όχι αυτό δεν είναι ένδειξη τεμπελιάς, καθώς αποτελεί πραγματική ανάγκη του εαυτού σου, να ηρεμήσει και να αποφορτιστεί έστω και για λίγα λεπτά, ώστε να ανακτήσεις τις δυνάμεις του και να μπορέσει να συνεχίσει

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες