Μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μερικά λεπτά: Αυτά είναι τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Μπορούν να σας σκοτώσουν μέσα σε μερικά λεπτά: Αυτά είναι τα 10 πιο δηλητηριώδη φυτά



Περιέχουν πολλές τοξίνες
Γνωρίζατε πως υπάρχουν δέκα δηλητηριώδη φυτά, τα οποία περιέχουν τοξίνες σε τέτοιες ποσότητες που είναι αρκετές να σας σκοτώσουν μέσα σε μερικές ώρες ή ακόμα και μέσα σε μερικά λεπτά.

Αναλυτικά ποια είναι:



10. Η Μηλιά Ζόμπι (manchineel tree)

Τοποθεσία: Κεντρική Αμερική. Λίγα φυτά μπορούν να μολύνουν το θύμα τους με ένα απλό άγγιγμα. Είναι γεμάτο από ένα κοκτέιλ δηλητηρίων, ο χυμός αυτού του δέντρου προκαλεί άμεσα ερεθισμό στο δέρμα και στα μάτια. Έτσι και κάνεις το λάθος να δαγκώσεις τον καρπό αυτής της μηλιάς το στόμα σου θα γεμίσει αμέσως φουσκάλες.

9. Το Στραμώνιο (Jimsonweed)

Τοποθεσία: Κεντρική Αμερική. Το Στραμώνιο, λέγεται και Παγίδα του Διαβόλου καθώς μοιάζει με όμορφο και αθώο νυχτολούλουδο. Σε περίπτωση κατάποσης μεγάλης ποσότητας, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές κρίσεις, σε σημείο που ο άνθρωπος που το έχει καταπιεί να πέσει σε κώμα. Είναι γνωστό επίσης ότι οι τοξίνες που περιέχει προκαλούν παραισθήσεις.

8. Το Ακόνιτο (Aconite)

Τοποθεσία: Ηνωμένο Βασίλειο. Τοξικό στο άγγιγμα, το Ακόνιτο, προκαλεί μούδιασμα και δυσκολίες ακόμα και στην καρδιά αν έρθει σε επαφή με το δέρμα. Για όλα ευθύνονται οι τοξίνες του. Μοιάζει με σταυρανθός και όσοι δεν γνωρίζουν καλά τα χόρτα, το μπερδεύουν και το μαγειρεύουν. Αν κάποιος το φάει μπορεί να του προκαλέσει εμετούς, υψηλή πίεση και διάρροιες.

7.Ευπατόριο το κνιδόφυλλο (White snakeroot)

Τοποθεσία: Βόρεια Αμερική. Αυτό το φυτό μπορεί να προκαλέσει την αρρώστια του γάλακτος όπως είναι γνωστή αν καταναλωθεί από αγελάδες. Τα προϊόντα που παράγονται από ζώο που έχει καταναλώσει το συγκεκριμένο φυτό περιέχουν ένα είδος τοξικού αλκοόλ. Σε περίπτωση που ο άνθρωπος καταναλώσει αυτά τα προϊόντα, έχει εμετούς, μυϊκή ακαμψία και μπορεί ακόμα και να πεθάνει.

6. To δέντρο της αυτοκτονίας (Suicide tree)

Τοποθεσία: Ασία και Αυστραλία. Το δέντρο αυτό ονομάστηκε έτσι εξαιτίας του καρπού του που ενώ φαίνεται αθώος είναι πραγματικά θανάσιμος. Κάθε σπόρος έχει υψηλή συγκέντρωση σε ένα ισχυρό καρδιακό γλυκοσίδιο που ονομάζεται Cerberin. Αυτοί οι καρποί μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τον καρδιακό παλμό κάποιες φορές με θανάσιμο αποτέλεσμα.

5. Ρίκινος (Ricinus / Castor bean)

Τοποθεσία: Ανατολική Αφρική. Ο Ρίκινος είναι βασική πηγή του καστορέλαιου που είναι ασφαλές. Χρησιμοποιείται στο φαγητό, στην παρασκευή φαρμάκων καθώς και στην παρασκευή καλλυντικών. Ο σπόρος του όμως περιέχει το δηλητήριο Ρίκινο. Το να φάει κάποιος άνθρωπος ένα ανεπεξέργαστο σπόρο μπορεί να προκαλέσει εσωτερική αιμορραγία, εμετούς και βλάβη στο κυκλοφορικό.

4. Μπελαντόνα (Deadly Nightshade)

Τοποθεσία: Βόρια Αφρική και σύνορα Ευρώπης-Ασίας. Η θανάσιμη Μπελαντόνα έχει την ιδιότητα να παραλύει τα νεύρα του σώματος. Προκαλεί κακώσεις στην καρδιά και στο γαστρεντερικό σύστημα. Μόνο με 10 έως 20 μούρα είναι αρκετά για να σκοτώσουν έναν ενήλικα άνθρωπο.

3. Αβρός ο ευλαβής (Rosary pea)

Τοποθεσία: Ασία και Αυστραλία. Λιγότερο από 3 μικρογραμμάρια της τοξίνης που περιέχει είναι αρκετά για να έχουν θανάσιμο αποτέλεσμα. Ο Αβρός, είναι πιο θανάσιμος από το Ρίκινο αλλά περιέργως η τοξίνη μένει μέσα στον καρπό. Αν δεν σπάσει ο καρπός του, δεν απελευθερώνεται η τοξίνη. Το περίεργο είναι ότι αν καταπιεί κάποιος τον καρπό ολόκληρο (χωρίς να τον σπάσει ή να τον δαγκώσει) είναι σχετικά ασφαλής.

2.Κικούτα (Water hemlocks)

Τοποθεσία: Βόρεια Αμερική. Μην ξεγελαστείτε από το αγγελικό λουλούδι αυτού του φυτού. Είναι ένα από τα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο. Σχεδόν σε όλο το φυτό κυκλοφορεί μια τοξίνη που μπορεί να προκαλέσει σπασμούς, σύσπαση μυών και θάνατο. Οι τοξίνες του είναι συγκεντρωμένες σε μεγαλύτερο βαθμό στις ρίζες του.

1.Πικροδάφνη (Oleander)

Τοποθεσία: Βόρια Αφρική και σύνορα Ευρώπης-Ασίας. Θεωρείται το χειρότερο φυτό από θέμα τοξικότητας. Από τη ρίζα του έως τα πέταλα των λουλουδιών, είναι πολύ τοξική. To συγκεκριμένο φυτό, σε περίπτωση κατάποσης προκαλεί εμετούς, ασυνήθιστους παλμούς της καρδιάς και φυσικά ακόμα και θάνατο. Ένα φύλλο είναι αρκετό για να πεθάνει κάποιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες