Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Επιπλέον 105.000 νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα – Πώς θα ειδοποιηθούν - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή: Επιπλέον 105.000 νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα – Πώς θα ειδοποιηθούν

 


Την ένταξη επιπλέον 105.000 νοικοκυριών στο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» από την υπάρχουσα λίστα επιλαχόντων, ανακοίνωσε, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Μετά και... 

 
τη σημερινή ένταξη νέων νοικοκυριών, δίνεται η δυνατότητα συνολικά σε 541.000 δικαιούχους να αντικαταστήσουν τις παλιές ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές τους, με νέες, ενεργειακά αποδοτικότερες, αριθμός που αντιπροσωπεύει πάνω από το 61,5% όσων έχουν κάνει αίτηση στο πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή», έχει σχεδόν διπλασιαστεί, με τους συνολικούς πόρους να αγγίζουν τα 287 εκατ. ευρώ.

Οι νέοι ωφελούμενοι ειδοποιούνται με προσωπικό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε: «Αυξάνουμε για ακόμα μια φορά τον αριθμό των ωφελουμένων στο πρόγραμμα “Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή”, πιστοί στη δέσμευσή μας για σταδιακή ένταξη του συνόλου των επιλαχόντων. Με αυτό τον τρόπο, ανταποκρινόμαστε στο τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτών για τον ενεργειακό εκσυγχρονισμό των νοικοκυριών και την εξοικονόμηση ενέργειας. Μαζί με τους πολίτες, που αποτελούν τη μεγάλη μας δύναμη, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για τη Ελλάδα», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση του προγράμματος καλύπτει από 30% έως 50% την αντικατάσταση παλαιών ηλεκτρικών συσκευών με καινούριες, ενώ ο σκοπός του προγράμματος είναι να μειωθεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 40%, ενώ το εκπτωτικό κουπόνι θα ισχύει για 3 μήνες από την παραλαβή της ειδοποίησης.

Οι νέοι δικαιούχοι θα έχουν τρίμηνη προθεσμία για την εξαργύρωση των κουπονιών τους, ώστε να αντικαταστήσουν έως και 3 παλιές ηλεκτρικές συσκευές.

Ποιες συσκευές ανακυκλώνονται
Ακόμα, για να λάβουν οι δικαιούχοι τα voucher για την αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών, οφείλουν να αποσύρουν τις παλαιές της ίδιας κατηγορίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα κουπόνια δίνονται για τις ακόλουθες συσκευές:

Κλιματιστικό
Ψυγείο
Καταψύκτης

Σημειώνεται πως οι ηλεκτρικές συσκευές που δίνονται για απόσυρση, θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι για το οποίο θα πραγματοποιηθεί έλεγχος, ενώ πρέπει να είναι τοποθετημένες στο σπίτι του κάθε δικαιούχου του προγράμματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες