Έρευνα: Αυτοί είναι οι συχνότεροι λόγοι παραίτησης των εργαζομένων - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Έρευνα: Αυτοί είναι οι συχνότεροι λόγοι παραίτησης των εργαζομένων

 


Νέα έρευνα του Workmonitor της Randstad που διενεργήθηκε από τις 18 Οκτωβρίου του 2022 έως τις 30 του ίδιου μήνα αποκαλύπτει τους συχνότερους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι  παραιτούνται το 2023 από την δουλειά τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίστηκαν στις απαντήσεις 1.000 εργαζομένων ηλικίας 18-67 ετών, ενώ οι κύριοι παράγοντες για τη λήψη της παραπάνω απόφασής αυτής:

  • Για το 82,2% των εργαζομένων είναι οι καλύτερες συνθήκες εργασίας μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η εγκατάλειψη ενός τοξικού χώρου εργασίας (41%) ή η έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης (29%) παρόλο που η δουλειά είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτούς.
  • Επίσης 1 στους 3 εργαζομένους στην Ελλάδα έχει παραιτηθεί από μια εργασία που δεν συμβάδιζε με την προσωπική ζωή του παρά τη γενικότερη οικονομική αστάθεια και το αυξημένο κόστος διαβίωσης που υπάρχει.
  • Η δυσαρέσκειά τους με την εργασία έχει οδηγήσει το 27% εργαζομένων σε «σιωπηλή παραίτηση» ένα πρόσφατο φαινόμενο κατά το οποίο  διεκπεραιώνουν μόνο την ελάχιστη επαγγελματική τους υποχρέωση.
  • Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας ηλικίας 25-34 ετών είναι πιο πιθανό να παραιτηθούν από μια εργασία που τους εμποδίζει να απολαμβάνουν τη ζωή τους (61%), ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία (55 έως 67 ετών) έχουν τη μικρότερη πιθανότητα, με 35% (παγκοσμίως 40%).

Άλλα βασικά συμπεράσματα της έρευνας

  • Μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως το 97% των εργαζομένων θεωρεί εξαιρετικά σημαντική την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, τόσο στην τρέχουσα όσο και στη μελλοντική του απασχόληση, ενώ το 45,5% θα προτιμούσε να παραιτηθεί από την εργασία του αν αυτή εμπόδιζε την ευτυχία του.
  • Ενώ το 41,1% των εργαζομένων αναμένει μηνιαία μισθολογική ενίσχυση στις οικονομικές του απολαβές, το 56,4% δεν θα αποδεχόταν μια θέση εργασίας που θα επηρέαζε την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής, ενώ το αυξημένο κόστος διαβίωσης φαίνεται πως παρατείνει τη συνταξιοδότηση των Ελλήνων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες