Νίκος Τσιαμήτρος: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!!! - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Νίκος Τσιαμήτρος: Το νερό είναι δημόσιο αγαθό!!!


Παγκόσμια ημέρα νερού σήμερα και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Βέροιας έχουν ξεκινήσει ένα κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού με το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την υπαγωγή των ΔΕΥΑ της χώρας στη Ρυθμιστική Αρχή Αποχέτευσης Ενέργειας και Ύδρευσης , όπως θέλει να μετονομάσει τη ΡΑΕ.
Σήμερα Δευτέρα ο Υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Τσιαμήτρος συναντήθηκε στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βέροιας με εκπροσώπους των εργαζομένων από τους οποίους άκουσε τα προβλήματα που δημιουργούνται με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού και αντάλλαξε απόψεις οι οποίες είναι απόλυτα ταυτόσημες.
Ο κ. Νίκος Τσιαμήτρος αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα ανέφερε πως «Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι μια ημέρα που στοχεύει να μας ευαισθητοποιήσει για ένα υπαρκτό και ενίοτε οξύ πρόβλημα, του διαθέσιμου ύδατος στον πλανήτη, το οποίο ειδάλλως τείνουμε να το ξεχάσουμε μέσα στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μας θα πρέπει να αποφεύγει τη σπατάλη του νερού στην καθημερινή του ζωή, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποσότητα των διαθέσιμων υδατικών πόρων».
Αναφερόμενος στην προσπάθεια της ιδιωτικοποίησης του νερού, ο Υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Τσιαμήτρος τόνισε ότι «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ της Ημαθίας και όλης της χώρας, η αντίθετη στάση του μεγαλύτερου τμήματος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η ενεργοποίηση ενός κρίσιμου τμήματος της κοινωνίας δεν επέτρεψαν στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη να περάσει το νομοσχέδιο στα «μουλωχτά» και ανέβαλε την αρχική συζήτηση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε εφησυχασμό. Πρέπει να ανοίξει ένας ουσιαστικός διάλογος για τον χαρακτήρα του νερού ως δημόσιο αγαθό. Θα επαναλάβω για άλλη μια φορά πως το νερό είναι ζωή και η ζωή δεν εμπορευματοποιείται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες