«Σπαράζουν» καρδιές οι εικόνες έξω από το νοσοκομείο Λάρισας – «Μας φέρνουν συνέχεια παιδιά», λένε (φώτο)Μάτια δακρυσμένα, θρήνος και ένα ανείπωτο «γιατί;» στο στόμα των οικογενειών των θυμάτων Σπαρακτικές είναι οι εικόνες στην πόλη της Λάρισας, καθώς στα νοσοκομεία μεταφέρονται τα άτομα της τραγωδίας στα Τέμπη που έχασαν την ζωή τους.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται...


 

στην είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης πραγματικά σπαράζουν καρδιές. Γονείς και συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μέσα στην αγωνία καθώς θέλουν να μάθουν τα νέα για τους συγγενείς τους.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ανατριχιαστική καθώς άνθρωποι του νοσοκομείου βγαίνουν στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας ονόματα Οποίος γονέας ή συγγενής ακούσει το όνομα του δικού του ανθρώπου, τον ενημερώνουν σε ποιο νοσοκομείο τον έχουν πάει.

Εκείνοι που δεν ακούνε να φωνάζουν το όνομα του δικούς τους ανθρώπου δίνουν στοιχεία όπως το χρώμα μαλλιών αλλά και το είδος των ρούχων και παπουτσιών που ενδέχεται να φορούσε στο μοιραίο δρομολόγιο.

Όταν οι συγγενείς μαθαίνουν ότι τελικά το αγαπημένο τους πρόσωπο δεν τα κατάφερε τότε ακολουθούν στιγμές θρήνου που είναι πραγματικά ανείπωτος. Μάτια δακρυσμένα, θρήνος και ένα ανείπωτο «γιατί;» στο στόμα των οικογενειών των θυμάτων.

Δείτε τις χαρακτηριστικές εικόνες ανθρώπων που έχουν μάθει ότι έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα: Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, οι σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί φτάνουν στις 36, ενώ έρχονται διαρκώς σακούλες με νεκρούς.

Τον μικρό μέσο όρο ηλικίας των θυμάτων και των τραυματιών επισημαίνεο και ο διευθυντής ορθοπεδικής Γ.Ν. Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας.

«Μιλάμε για φοιτητές. Αυτό είναι που είναι και το πραγματικά τρομακτικό. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία οι περισσότεροι ασθενείς που διακομίζονταν στο νοσοκομείο ήταν φοιτητές με ηλικιακό εύρος από 20 έως 25 χρονών. Έτσι είναι σχεδόν όλοι οι νοσηλευόμενοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εξέφρασε φόβους ότι εξίσου οδυνηρή θα είναι η κατάσταση και όταν αρχίζουν οι οικογένειες να αναγνωρίζουν τα θύματα. «Μας φέρνουν συνέχεια παιδιά», ανέφερε συγκλονισμένος

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε