Άμεση καταβολή αποζημιώσεων ζητούν οι αγρότες της Ημαθίας – Τα ποσά - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Άμεση καταβολή αποζημιώσεων ζητούν οι αγρότες της Ημαθίας – Τα ποσά

 


Το «πράσινο φως» για επιδοτήσεις στα ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια δόθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα χρήματα θα κατευθυνθούν σε πέντε νομούς με τους παραγωγούς ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Τα αίτημα δέσμευσης των χρημάτων για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω de minimis, σε ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια για Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα και Κοζάνη προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα τα οποία είναι όπως λένε είναι απαραίτητα. Ζητούν επίσης διευκρινήσεις για τις ποικιλίες.

Ροδάκινα επιτραπέζια και μεταποίησης, βερίκοκα και νεκταρίνια θα αποζημιωθούν με 70 ευρώ το στρέμμα ως ενίσχυση για την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

80 ευρώ για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 65 ευρώ το στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα) θα δοθούν ως αποζημίωση λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες