Άμεση καταβολή αποζημιώσεων ζητούν οι αγρότες της Ημαθίας – Τα ποσά

 


Το «πράσινο φως» για επιδοτήσεις στα ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια δόθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Τα χρήματα θα κατευθυνθούν σε πέντε νομούς με τους παραγωγούς ωστόσο να εμφανίζονται επιφυλακτικοί.

Τα αίτημα δέσμευσης των χρημάτων για την πληρωμή αποζημίωσης μέσω de minimis, σε ροδάκινα (επιτραπέζια και μεταποίησης), βερίκοκα και νεκταρίνια για Ημαθία, Πέλλα, Φλώρινα, Λάρισα και Κοζάνη προωθήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών. Οι παραγωγοί δεν έχουν λάβει ακόμα τα χρήματα τα οποία είναι όπως λένε είναι απαραίτητα. Ζητούν επίσης διευκρινήσεις για τις ποικιλίες.

Ροδάκινα επιτραπέζια και μεταποίησης, βερίκοκα και νεκταρίνια θα αποζημιωθούν με 70 ευρώ το στρέμμα ως ενίσχυση για την ενεργειακή κρίση, σύμφωνα με την ΕΡΤ1.

80 ευρώ για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 65 ευρώ το στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης (συμπύρηνα) θα δοθούν ως αποζημίωση λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις του καλοκαιριού.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε