Βεσυρόπουλος:Η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς


Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 28/02 στο γραφείο του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά Γεώργιο και τον Υφυπουργό Οικονομικών & βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο, προωθήθηκε από το ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS σε ροδάκινα (επιτραπέζια & μεταποίησης),
βερίκοκα και νεκταρίνια.

Η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς που δεν έλαβαν αντίστοιχη αποζημίωση και αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα.

Παράλληλα στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού για συγκεκριμένες καλλιέργειες, ως εξής:

✔️ 80 ευρώ ανά στρέμμα για επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και
✔️ 65 ευρώ ανά στρέμμα για ροδάκινα μεταποίησης.

Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα. Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150 (70+80) ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135 (70+65) ευρώ ανά στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης.
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο ώστε να στηριχθούν όσοι πλήττονται.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε