Βεσυρόπουλος:Η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Βεσυρόπουλος:Η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς


Κατόπιν σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Τρίτη 28/02 στο γραφείο του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ. Σκυλακάκη Θεόδωρου, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεωργαντά Γεώργιο και τον Υφυπουργό Οικονομικών & βουλευτή Ημαθίας κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο, προωθήθηκε από το ΥΠΑΑΤ στο Υπουργείο Οικονομικών αίτημα αποζημίωσης μέσω DE MINIMIS σε ροδάκινα (επιτραπέζια & μεταποίησης),
βερίκοκα και νεκταρίνια.

Η αποζημίωση ανέρχεται σε 70 ευρώ/στρέμμα, αφορά όλους τους παραγωγούς που δεν έλαβαν αντίστοιχη αποζημίωση και αφορά 246.315 παραγωγικά στρέμματα.

Παράλληλα στο ίδιο αίτημα περιλαμβάνεται δέσμευση ποσού για αποζημίωση λόγω βροχοπτώσεων του καλοκαιριού για συγκεκριμένες καλλιέργειες, ως εξής:

✔️ 80 ευρώ ανά στρέμμα για επιτραπέζια ροδάκινα, βερίκοκα και νεκταρίνια και
✔️ 65 ευρώ ανά στρέμμα για ροδάκινα μεταποίησης.

Το 2ο μέτρο αφορά 177.141 παραγωγικά στρέμματα. Όσοι παραγωγοί είναι δικαιούχοι και των 2 μέτρων θα λάβουν συνολικά 150 (70+80) ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια ροδάκινα, τα βερίκοκα και τα νεκταρίνια και 135 (70+65) ευρώ ανά στρέμμα για τα ροδάκινα μεταποίησης.
Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι παραμένουμε στο πλευρό των αγροτών, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο πόρο ώστε να στηριχθούν όσοι πλήττονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες