Πεινάτε συνέχεια; Αυτές είναι οι τροφές που θα σας «κόψουν» την όρεξη - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Πεινάτε συνέχεια; Αυτές είναι οι τροφές που θα σας «κόψουν» την όρεξη

 



 

Μπορούμε να «κοροϊδέψουμε» την πείνα μας και τελικά να φάμε λιγότερο

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να μην πεινάνε;

Μια απάντηση... 


 

μπορεί να είναι οι τροφές που επιλέγουν να τρώνε, οι οποίες έχουν την ιδιότητα να τους χορταίνουν.

Πρόκειται για τροφές πλούσιες σε νερό και φυτικές ίνες, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά οι οποίες κάνουν το στομάχι να νιώθει “γεμάτο”, καταλαμβάνοντας όγκο, αλλά χωρίς να το γεμίζουν με λίπος.

Σύμφωνα με ερευνητές, επιλέγοντας τροφές πλούσιες σε ίνες, αλλά και καταναλώνοντάς τις έξυπνα, μπορούμε να “κοροϊδέψουμε” την πείνα μας και τελικά να φάμε λιγότερο.

Ποιες τροφές είναι αυτές;

Τροφές πλούσιες σε ίνες και νερό

Ένα μπολ με σαλάτα ή μια σούπα πριν από το κυρίως γεύμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση τροφών που θα ακολουθήσουν, επειδή το στομάχι μας θα έχει γεμίσει με νερό, αέρα ή ίνες και με λίγο λίπος, αλλά όχι τόσο ώστε να μην έχουμε όρεξη να φάμε τίποτε άλλο. Με τον τρόπο αυτό το στομάχι γεμίζει αργά, χωρίς να παίρνουμε πολλές θερμίδες.

Άπαχο κρέας

Αν, μάλιστα, στο γεύμα ακολουθήσει άπαχο κρέας ή ψάρι, ή φασόλια ή αυγά, το αίσθημα πληρότητας θα έρθει πιο εύκολα. Είναι δεδομένο, ότι οι δίαιτες που βασίζονται στην πρωτεΐνη βοηθούν στο αδυνάτισμα, γιατί κάνουν το άτομο να μην πεινάει.

Την ίδια ώρα, ενισχύει τους μύες στο σώμα του και έτσι “καίει” θερμίδες ακόμα πιο γρήγορα. Έξυπνο tip: Δοκιμάστε να φάτε αυγά για πρωινό αντί για π.χ. κουλούρι Θεσσαλονίκης και θα δείτε, ότι θα παραμείνετε χορτάτοι για πολύ περισσότερες ώρες.


Φάτε ένα ολόκληρο φρούτο αντί να πιείτε τον χυμό του

Ένα ακόμα έξυπνο κόλπο για να μείνετε χορτάτοι, είναι να τρώτε στέρεες τροφές, αντί να πίνετε υγρά, γιατί με τα υγρά θα πεινάσετε πιο γρήγορα. Αυτό ισχύει για τα φρούτα, καθώς και για άλλα ροφήματα, π.χ. σοκολάτα.

Τρώτε με σκέψη

Όταν το στομάχι σας έχει “τεντώσει” από το φαγητό, στέλνει μήνυμα στον εγκέφαλο ότι αρκεί όσο έχετε φάει. Μερικές φορές, όμως, αυτό το μήνυμα δεν φτάνει εκεί που πρέπει -ειδικά όταν λαχταριστά γλυκά περνούν από μπροστά σας.

Για να “ακούσετε” το στομάχι σας ένα καλό μυστικό είναι να μην αφήνετε τους περισπασμούς να σας “κερδίζουν” και κυρίως: Να τρώτε αργά. Απολαύστε, λοιπόν, κάθε μπουκιά από το γεύμα σας τρώγοντάς την αργά και κυρίως: Όχι μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες