Σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ... - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Σήμερα τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ...

 


Σήμερα αναμένεται – κατά πάσα πιθανότητα- να ανακοινωθεί ο κύριος όγκος των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συνεδριάζει το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα, για την έγκρισή τους. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να θέσει και …επισήμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε προεκλογικούς ρυθμούς αν και... ήδη «τα ταμπούρλα» χτυπούν εδώ και πολύ καιρό στους ρυθμούς της επερχόμενης κάλπης.

Στην συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας αναμένεται να τεθεί σε συζήτηση-επεξεργασία και η διακυβερνητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών, στην προοπτική της προοδευτικής κυβέρνησης από την πρώτη κάλπη. Το σχέδιο θα βασίζεται στις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ, ενώ παρατέθηκε εκτενώς και στις δημόσιες ομιλίες του προέδρου του κόμματος σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Παρόλα αυτά το συνολικό πρόγραμμα αναμένεται να έχει κάποιες «πινελιές» επικαιροποίησης.

Όσον αφορά την πρόταση για τα ψηφοδέλτια του κόμματος που αναμένεται να εγκριθεί, θυμίζουμε ότι αποτελεί αποτέλεσμα πολύμηνης επεξεργασίας της 3μελούς επιτροπής που εργάζεται από πέρσι το καλοκαίρι. Αποτελείται από την γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη και τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλη Καλογήρου.

Χαρακτηριστικά και ονόματα

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά τους την ανανέωση, την κοινωνική γείωση, το έντονα τεχνοκρατικό "χρώμα" αλλά και σημαντική γυναικεία παρουσία. Όσον αφορά το τελευταίο θυμίζουμε την απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ώστε το 50% των οργάνων και των ψηφοδελτίων του κόμματος να αποτελείται από γυναίκες. 

Όπως ακούγεται στην Κουμουνδούρου τα ψηφοδέλτια που θα ανακοινωθούν θα έχουν έντονο το στοιχείο της αμφίπλευρης διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, με πρόσωπα από τον χώρο του κέντρου αλλά και από «τα αριστερά» του κόμματος. 

Επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό τους, ιδίως στους νομούς της περιφέρειας, θα είναι η επιλογή προσώπων με τοπική δράση με υποψήφιους που θα έχουν ευρύτερη κοινωνική αναγνώριση, είτε λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας, είτε λόγω της συνεισφοράς τους στις τοπικές κοινωνίες. Γεγονός που σημαίνει πως θα υπάρξει περιορισμός των «σκληρών κομματικών υποψηφιοτήτων».

Όσον αφορά τα πρόσωπα εξυπακούεται πως υποψήφιοι θα είναι όλα τα μέλη της υφιστάμενης κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμούν να κατέλθουν εκ νέου στις εκλογές. Επίσης σημαντική αναμένεται να είναι παρουσία στα ψηφοδέλτια προσώπων που περιλαμβάνονται στο περίφημο «think tank» των τεχνοκρατών που πλαισιώνουν τον Αλέξη Τσίπρα. 

Σε αυτούς – σύμφωνα με πληροφορίες- περιλαμβάνεται ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλας Φαραντούρης που θα είναι υποψήφιος στην μονοεδρική της Κεφαλονιάς, ο καθηγητής Αιματολογίας Γρηγόρης Γεροτζιάφας, η πρώτη γυναίκα στρατηγός της ΕΛ.ΑΣ, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι. Επίσης υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας αναμένεται να είναι ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου. Επίσης θυμίζουμε ότι στην Α’ Αθηνών έχει ήδη ανακοινωθεί η υποψηφιότητα του πρώην εκπροσώπου τύπου του κόμματος Νάσου Ηλιόπουλου, ενώ υποψήφιες έχει γνωστοποιηθεί πως θα είναι η Αγγελική Αδαμοπούλου και η Φωτεινή Μπακαδήμα που προέρχονται από το Μέρα 25.

Συνολικά στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας θα ανακοινωθεί το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων. Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει των στοιχείς της έκπληξης για το άμεσο μέλλον αφήνοντας κάποιες θέσεις κενές, ίσως και σε μεγάλες περιφέρειες. Επίσης σε μεταγενέστερο χρόνο θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά ονόματα, ενώ σε αυτό πιθανότητα θα βρεθεί η Πόπη Τσαπανίδου εφόσον τηρηθεί η άτυπη παράδοση που θέλει υποψήφιο σε εκλόγιμη θέση τους εκπροσώπους τύπου των κομμάτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες