Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Δημοσκόπηση: Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας


Πόσα κόμματα φαίνεται να κερδίζουν την είσοδό τους στη Βουλή

Σε τροχιά αυτοδυναμίας φαίνεται πώς βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με δημοσκόπηση της... 

 
Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος. Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα καταγράφει προβάδισμα 7,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην αναγωγή επί των εγκύρων στις εκλογές της απλής αναλογικής, το οποίο ανεβαίνει στις εννέα ποσοστιαίες μονάδες στις δεύτερες κάλπες.

Πιο συγκεκριμένα όσον αφορά τον Α΄ γύρο των εκλογών με απλή αναλογική η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων το 33,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 26% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10,2%.

Το προβάδισμα της ΝΔ όμως αυξάνεται στον Β΄ γύρο των εκλογών με ενισχυμένη αναλογική, καθώς, επί των εγκύρων, συγκεντρώνει 37,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 28,2% και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, στον Α’ γύρο το ΚΚΕ συγκεντρώνει 5,5%, η Ελληνική Λύση 3,8%, το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη (Εθνικό Κόμμα Έλληνες) 3,5% και το ΜέΡΑ25 2,8%, ενώ στον Β’ γύρο τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 4,2%, 3,3%, 3,2% και 2%.

Σχετικά με τους αναποφάσιστους, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο των επιτελείων των κομμάτων, στον Α’ γύρο το ποσοστό τους διαμορφώνεται στο 10,2%, ενώ στον Β’ γύρο υποχωρεί στο 9,8%.

Το 48,9% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 26,4% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», το 48% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 31,6% τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός κερδίζει έδαφος και σε θέμα δημοτικότητας, καθώς μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, έχει το μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές απόψεις και το μικρότερο στις αρνητικές (48,6% και 50,7% αντίστοιχα).

Την ίδια ώρα, η θετική γνώμη για τον Αλέξη Τσίπρα διαμορφώνεται στο 33,2%, με την αρνητική να βρίσκεται στο 66,5%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να τον ακολουθεί με 32,1% όσον αφορά τη θετική, αλλά έχει μικρότερο ποσοστό στην αρνητική (57,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες