Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν το αδυνάτισμα - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Βότανα και μπαχαρικά που ενισχύουν το αδυνάτισμα

 


Τα βότανα χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων και οι θεραπευτικές ιδιότητές τους. Το δώρο αυτό της φύσης ανάλογα με... 


 

τις δραστικές ουσίες που περιέχει το κάθε φυτό, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, στην τόνωση του οργανισμού, στην προστασία από το οξειδωτικό στρες, αλλά και στην διαδικασία αδυνατίσματος.

Η τελευταία συνθήκη επιτυγχάνεται συμπληρωματικά εφόσον ακολουθείται μια υγιεινή διατροφή, όπως επίσης και ένας καθολικός ισορροπημένος τρόπος ζωής. Παρακάτω θα βρεις τα βότανα και τα μπαχαρικά, τα οποία χάρη στις χημικές ενώσεις που φέρουν, ενισχύουν τον μεταβολισμό, συμβάλλοντας στην άμεσα και αποτελεσματικά απώλεια κιλών.

Πιπέρι καγιέν


Το πιπέρι καγιέν φαίνεται πως ενισχύει την λειτουργία του μεταβολισμού κατά 8%, λόγω της κύριας ένωσης του, που δεν είναι άλλη από την καψαϊκίνη. Αυτό συμβαίνει, καθώς η τελευταία προκαλεί στον οργανισμό το φαινόμενο της θερμογένεσης, δηλαδή την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος εξαιτίας της πικάντικης και καυτερής γεύσης του πιπεριού. Για να "δροσιστεί" και πάλι ο οργανισμός, το σώμα αρχίζει να καίει θερμίδες. Πέραν όμως της καύσης θερμίδων, το πιπέρι καγιέν μπορεί να περιορίσει επίσης την όρεξη, ενώ ενισχύεται το αίσθημα της πληρότητας.

Τζίντζερ


Μελετώντας τις πανίσχυρες ιδιότητες των ενώσεων του, μελετητές διαπίστωσαν πως η συμπληρωματική χρήση της πιπερόριζας μεταξύ παχύσαρκων ατόμων μείωσε το βάρος τους, την αντίσταση στην ινσουλίνη, την γλυκόζη νηστείας, ενώ αύξησε τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL).

Κουρκουμάς


Το γήινο άρωμα και η ιδιαίτερη πικάντικη γεύση του συνοδεύουν εκπληκτικά πολλές συνταγές, εμπλουτίζοντας τες μάλιστα και χρωματικά. Ο κουρκουμάς μειώνει την φλεγμονή και προωθεί την καύση λίπους, αφού όπως απέδειξε μια ανασκόπηση ερευνών με 1.604 συμμετέχοντες, η κατανάλωση κουρκουμίνης συνέβαλε στην μείωση του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) αλλά και της περιμέτρου της περιφέρειας της μέσης.

Κανέλα


Τα θεραπευτικά οφέλη της κανέλας είναι λίγο – πολύ γνωστά, αφού το αρωματικό αυτό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορα γεύματα και ροφήματα, έχει αποδειχθεί προ πολλού ότι ξεχωρίζει για την αντιφλεγμονώδη δράση του, αλλά και την ρυθμιστική ιδιότητα του ως προς τα επίπεδα σακχάρου. Όσο αναφορά το αδυνάτισμα, η κανέλα εκτός από την πληθώρα φυτικών ινών που περιέχει – οι οποίες περιορίζουν την όρεξη, διατηρώντας χορτάτο το στομάχι – αυξάνει τα λευκά λιποκύτταρα (λευκό λίπος), ενώ μειώνει τα καφέ λιποττύταρα (καφέ λίπος) όταν καταναλώνεται τακτικά.


Ginseng (Πάναξ)


Το τζίνσενγκ είναι ένα φυτό με πολλές θετικές επιδράσεις στον οργανισμό, για αυτό και χρησιμοποιείται ως κύριο ή συμπληρωματικό συστατικό σε πολλές βιταμίνες και φάρμακα. Ενδεικτικά, η τακτική κατανάλωση του φυτού πάναξ βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας, μειώνει το στρες αλλά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η συμβολή του στην απώλεια λίπους είναι επίσης εντυπωσιακή αφού όπως διαπιστώνει σχετική έρευνα, το τζίνσενγκ μείωσε τον λιπώδη ιστό το μέγεθος των λιποκυττάρων, τα τριγλυκερίδια, τη χοληστερόλη και τον Δείκτη Μάζας Σώματος χωρίς να να γίνουν αλλαγές στην διατροφή ως προς της λήψη περισσότερων ποιοτικών λιπαρών (Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα).


shape.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες