Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών & αυταρχικών ρυθμίσεων της ΝΔ μετά τη νίκη στις εκλογές


Την συμπαράστασή της στον αγώνα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, εξέφρασε η Φρόσω Καρασαρλίδου, συμμετέχοντας στην κινητοποίησή τους στην Βέροια.

Σε δήλωσή της αναφέρει:
«Ο δίκαιος αγώνας των εκπαιδευτικών βρίσκει απέναντί του ένα καλά οργανωμένο σύστημα εξουσίας, το οποίο βάλλει κατά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων. 

Η πολιτική που προωθείται από την κυβέρνηση και την χειρότερη Υπουργό Παιδείας εδώ και δεκαετίες:
• επιβάλει στους εκπαιδευτικούς αναχρονιστικές, κομματικές και τιμωρητικές αξιολογήσεις,
• επαναφέρει τον επιθεωρητισμό στα σχολεία,
• επιταχύνει δυσμενείς κατηγοριοποιήσεις σχολείων και εκπαιδευτικών - αφορμή για νέες περικοπές αμοιβών,
• κρατά σε ομηρία τους νεοδιόριστους,
• διασπά τον ενιαίο χαρακτήρα της γνώσης, 
• περιορίζει ασφυκτικά το εκπαιδευτικό έργο και διαμορφώνει κλίμα ανασφάλειας, το οποίο προκαλεί τόσο η έλλειψη εμπιστοσύνης στον εκπαιδευτικό κόσμο όσο και η απουσία ενθάρρυνσης των μάχιμων εκπαιδευτικών.

Όμως, η κοινωνία, οι γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους, είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς που διεκδικούν ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. 

Η κατάργηση όλου εκείνου του πλέγματος των αντιεκπαιδευτικών και αυταρχικών ρυθμίσεων της σημερινής κυβέρνησης θα αποτελέσει πρωταρχικό στόχο μετά τη νίκη στις εκλογές. 

Οι μεταρρυθμίσεις της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ως στόχο είχαν την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Από την επόμενη μέρα των εκλογών, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει το έργο της από εκεί που το άφησε το 2019. Ένα έργο που περιλαμβάνει μια ολιστική αναβάθμιση των δημοσίων σχολείων, με προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία».

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε