Βεσυρόπουλος -«Παραχωρείται στον Δήμο της Βέροιας το κτίριο του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου»Σήμερα, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, υπεγράφη από τον Δήμαρχο Βέροιας, κ. Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο και Εκτελών Χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΤ.Α.Δ. Α.Ε., κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, η απόφαση, για την παραχώρηση του κτιρίου του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο της Βέροιας, ενός εμβληματικού κτιρίου για τη Βέροια, το οποίο κηρύχθηκε ως διατηρητέο ιστορικό μνημείο και χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης μαζί με τον περιβάλλοντα σε αυτό χώρο.

«Σήμερα ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και διαμορφώνονται νέες προοπτικές ανάδειξης και ανάπτυξης του τόπου μας» ανέφερε σχετικά ο Υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος που μεθοδικά και σε συνεννόηση τόσο με την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.) όσο και με τον Δήμο Βέροιας, προετοίμαζε την ωρίμανση και ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Βέροιας από το 2014 ζητούσε την παραχώρηση του Παλαιού Δικαστικού Μεγάρου στον Δήμο με αιτήματα του προς την ΕΤ.Α.Δ..

Το συγκεκριμένο κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το Παλαιό Δικαστικό Μέγαρο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πόλη της Βέροιας, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο, στην πλατεία Ωρολογίου και πλέον με την παραχώρηση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να μετατραπεί σε ένα χώρο ζωής, πολιτισμού και ιστορίας για τη πόλη της Βέροιας, προσβάσιμο σε όλους.

Πρόκειται για μία ακόμη παρέμβαση του Υφυπουργού Οικονομικών και βουλευτή Ημαθίας, κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο για τους πολίτες της Βέροιας, για όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε