Με αγκαλιές οι υπουργοί εξωτερικών Ελλάδα και Τουρκίας

  


Θα μεταβούν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια για να επισκεφτούν τις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ
 
Έφτασε στην Τουρκία ο... 

 
υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, καθώς λίγο μετά τις 09:00 το πρωί της Κυριακής, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Αδάνων.

Εκεί τον υποδέχτηκε με μία θερμή αγκαλιά ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο θα μεταβούν με ελικόπτερο στην Αντιόχεια για να επισκεφτούν τις περιοχές που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής βοήθειας, η οποία επιχειρεί σε περιοχές που υπέστησαν τεράστια καταστροφή.

Ο υπουργός θα επισκεφθεί το Κέντρο Επιχειρήσεων στην Αντιόχεια και θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στις προσπάθειες απεγκλωβισμού και διάσωσης, καθώς και για τις ανάγκες για ανθρωπιστική βοήθεια.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα εξετασθούν τρόποι περαιτέρω συνδρομής της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της καταστροφής.

Ο υπουργός Εξωτερικών έχει δώσει οδηγίες στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της χώρας μας στη Γενεύη να προβεί σε ενέργειες ώστε να δοθεί έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια μέσω του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ στην Τουρκία και στη Συρία.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης έχει αναλάβει τον συντονισμό φορέων και ιδιωτών που επιθυμούν να συνδράμουν στις προσπάθειες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε