Ολυμπία Αποστόλου -Με ειλικρίνεια και καθαρό βλέμμα στο αύριο!


Μεγαλώνοντας, εδώ στην Ημαθία, σε ένα περιβάλλον με πολιτικές ανησυχίες και έντονη επαγγελματική και κοινωνική δράση, δεν άργησα να κατανοήσω την πραγματική έννοια αξίων όπως η δημοκρατία, η ισότητα, η κοινωνική δικαιοσύνη, η αγάπη για τη φύση και το περιβάλλον και η δίκαιη ανάπτυξη.


Δεν άργησα, επίσης, να καταλάβω ότι η Ημαθία είναι ένας χαρισματικός τόπος με αστείρευτη ομορφιά και μεγάλες προοπτικές ευημερίας. Η τεράστια πολιτιστική και ιστορική της κληρονομιά, η γόνιμη γη, η πλούσια φύση και η δυναμική των ανθρώπων της αποτελούν εγγυημένα κεφάλαια για ένα καλύτερο αύριο.


Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, όλα αυτά τα σημαντικά κεφάλαια παραμένουν σκανδαλωδώς αναξιοποίητα. Η αυξημένη τοπική ανεργία, η εγκατάλειψη της περιοχής από τους νέους, η υποβάθμιση των υπηρεσιών, η συστηματική απαξίωση της παραγωγής και της υπαίθρου σε συνδυασμό με την έλλειψη ουσιαστικών δημόσιων επενδύσεων έχουν φέρει την Ημαθία σε πρωτόγνωρο τέλμα.


Η σημερινή κατάσταση μου ραγίζει την καρδιά και είναι ο πραγματικός λόγος που αποφάσισα να ασχοληθώ με την πολιτική ώστε να αγωνιστώ δίπλα σας προκειμένου να φέρουμε μαζί την «αλλαγή» που επιθυμούμε και αξίζει ο τόπος μας.


Η επαγγελματική μου ενασχόληση με τον κλάδο της μεταποίησης φρούτων και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ως εργαλείων ανάπτυξης του αγροδιατροφικού τομέα και εν γένει των τοπικών κοινωνιών, μου προσέφερε την ευκαιρία να γνωρίσω από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της Ημαθίας.


Πάνω απ’ όλα όμως, μου προσέφερε την ευκαιρία να γνωρίσω και να εργαστώ πλάι στους πραγματικούς πρωταγωνιστές της Ημαθιώτικης κοινωνίας. Τους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, της επιμονής και της σκληρής δουλειάς που δεν τα παρατούν ποτέ, ακόμη κι όταν όλα είναι εναντίον τους όπως συμβαίνει τα τελευταία πολλά χρόνια με τις αλλεπάλληλες κρίσεις.


Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν την έμπνευσή μου να αγωνιστώ για όσα δικαιούνται και αξίζουν. Για όσα μας ενώνουν. Για όσα ονειρευόμαστε για τη χώρα και τον τόπο μας.


Σήμερα, η μεσαία τάξη και κυρίως οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες βάλλονται χωρίς τέλος, με αποτέλεσμα μια σειρά κοινωνικών και οικονομικών κατακτήσεων, που συνδέθηκαν με την πολιτική αλλαγή που έφερε το ΠΑΣΟΚ στη χώρα, να κινδυνεύουν όσο ποτέ άλλοτε.  

 

Είναι κοινό μυστικό ότι όσα συνέβησαν στα χρόνια της οικονομικής κρίσης και επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο με την πανδημία και την τρέχουσα ενεργειακή και πληθωριστική κρίση είναι πέρα για πέρα άδικα για την πλειοψηφία των πολιτών.

 

Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους νέους και τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, προσφέροντας τους ουσιαστική κοινωνική προστασία, νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης με ανθρώπινο και πράσινο πρόσημο που, με τη σειρά τους, θα «γεννήσουν» νέες καλά-αμειβόμενες θέσεις εργασίας και προοπτική.

 

Μόνο μέσα από μια προοδευτική πρόταση ευθυγραμμισμένη με τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και βασισμένη στις διαχρονικές αξίες της δημοκρατικής παράταξης μπορούμε να κρατήσουμε τους νέους στην πρώτη γραμμή και να επαναφέρουμε την ελπίδα και τη χαμένη αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια των Ελλήνων, πετυχαίνοντας εκεί που αποδεδειγμένα απέτυχαν ο νεοφιλελευθερισμός και ο λαϊκισμός που εκπροσωπεί το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

 

Στον αγώνα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη για την «αλλαγή» και την «αναγέννηση» του τόπου μας, δηλώνω παρούσα, και, δεσμεύομαι ότι τον αγώνα αυτό θα το δώσω με εσάς, για εσάς και για τα παιδιά μας, πάντα με ειλικρίνεια και με καθαρό βλέμμα στο αύριο!

 

Ολυμπία Αποστόλου

Υποψήφια Βουλευτής Ημαθίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. - Κίνημα Αλλαγής

0 Σχόλια

Aν δείτε κάτι περίεργο,η κάποιο γεγονός στείλτε μας τις φωτογραφίες email στο meliomixa@gmail.com Τα νέα εδώ τα μαθαίνετε πρώτοι,με σχόλια και ρεπορτάζ
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς.
Σας ευχαριστούμε