Πολλές δεκάδες τόνοι σκουπίδια ξεθάβονται από τον Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Βέροιας - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Πολλές δεκάδες τόνοι σκουπίδια ξεθάβονται από τον Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων της Βέροιας


Στις 7-2-2023, δημοσιοποιήθηκε το γεγονός του θαψίματος σκουπιδιών, μέσα στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), της Βέροιας. Η απάντηση της Διοίκησης του Δήμου εκεί στον χώρο του ΣΜΑ παρουσία δημοσιογράφων και Δημοτικών Συμβούλων ήταν ότι δεν υπάρχουν πουθενά σκουπίδια θαμμένα.
Με την παρέμβαση του Προέδρου του ΦοΔΣΑ ( Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεράνη, ξεκίνησε σήμερα, το ξεθάψιμο των σκουπιδιών . Πολλές δεκάδες τόνοι σκουπιδιών άγνωστης σύνθεσης, φορτώνονται σε φορτηγά για να καταλήξουν σε ιδιωτική εταιρία διαχείρισης απορριμμάτων στην Θεσσαλονίκη. Στον χώρο εκεί, βρέθηκαν μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Θεοδωρίδης Κυριάκος και Θεοδωρίδης Θεόδωρος. Κάποια στιγμή, ήρθε και η Αστυνομία, για να καταγράψει το όλο γεγονός και να πάρει καταθέσεις από τους δυο Δημοτικούς Συμβούλους. Τελικά με την απομάκρυνση των απορριμμάτων, αποτράπηκε σε μεγάλο βαθμό πρόβλημα στην Δημόσια υγεία και το περιβάλλον. Να θυμίσουμε ότι κάτω από τον χώρο αυτόν, βρίσκονται πηγές. Δυστυχώς, υπάρχει και το οικονομικό κόστος, το οποίο θα επωμισθεί ο ΦοΔΣΑ. Δηλαδή , το Δημόσιο. Στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα αποδειχθεί ότι το κόστος της αποκατάστασης που έχει σχέση με την απαράδεκτη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο Βέροιας, θα είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τέλος, το ουσιαστικό ζητούμενο είναι ποιος και ποιες πολιτικές διαχείρισης, είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά και όσα θα ακολουθήσουν. Δεν τελείωσε εδώ. Έχει και συνέχεια.
Θεοδωρίδης Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βέροιας (Τηλ. 6976 116329

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες