Ασθενείς αρνούνται τα εξιτήρια από νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να μείνουν» - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023

Ασθενείς αρνούνται τα εξιτήρια από νοσοκομεία γιατί δεν έχουν πού να μείνουν»
«Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό»

 Η ΠΟΕΔΗΝ διά του προέδρου της Μιχάλη Γιάννακου, αναδεικνύει με ανακοίνωσή της... 


 

την εφιαλτική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία εξαιτίας των ράντζων, αλλά και το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που έχει εμφανιστεί, με ασθενείς που αρνούνται να πάρουν εξιτήριο γιατί δεν έχουν πού να μείνουν.

«Όνειδος για το κράτος πρόνοιας η παραμονή ασθενών επί μήνες στα νοσοκομεία επειδή δεν έχουν πού να πάνε. Οι περισσότεροι στις παθολογικές κλινικές σε περίοδο ράντζων. Παράδειγμα σήμερα πέντε κοινωνικά περιστατικά στο Αττικό που πλημμύρισε με ράντζα μετά τη χθεσινή εφημερία», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει ότι «αυτό δεν είναι κοινωνικό κράτος που έχουμε. Πού είναι η τοπική αυτοδιοίκηση; Πού είναι το κράτος πρόνοιας.

Άτομα με κοινωνικά προβλήματα χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον παραμένουν μεγάλα χρονικά διαστήματα στα Νοσοκομεία νοσηλευόμενοι χωρίς να χρειάζονται νοσηλεία επειδή δεν έχουν που να πάνε.

Σε άλλους κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα, άλλοι δεν έχουν σπίτι, άλλοι δεν έχουν χρήματα για φαγητό.

Προσπαθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων μέσω των δήμων που ανήκουν, μέσω των δημόσιων προνοιακών μονάδων να πάρουν εξιτήριο αλλά συναντούν τείχος. Δεν μπορούμε να τους πετάξουμε στο δρόμο.

Οι ιδιωτικές προνοιακές μονάδες είναι απλησίαστες οικονομικά και οι δημόσιες προνοιακές μονάδες λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν λίστα αναμονής πάνω από ένα χρόνο για φιλοξενία».

Αττικό Νοσοκομείο: Σε ράντζα ή φορεία νοσηλεύονται 110 ασθενείς

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά στην κατάσταση που βρίσκεται το Αττικό Νοσοκομείο.

«Το Αττικό Νοσοκομείο εφημέρευε χθες έως σήμερα πρωί. Πλημμύρισε με ράντζα. Προσήλθαν για εξέταση 930 ασθενείς, έγιναν 210 εισαγωγές. Στο τέλος και αυτής της εφημερίας 110 ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα ή φορεία.

Και όμως στις παθολογικές κλινικές του ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ νοσηλεύονται πέντε κοινωνικά περιστατικά πολλούς μήνες χωρίς πρόβλημα υγείας επειδή δεν θέλει το νοσοκομείο -και πολύ καλά κάνει- να τους πετάξει στο δρόμο.

Συγκεκριμένα.

Το πρώτο από 25/3/2022, το δεύτερο από 1/6/2022, το τρίτο από 24/9/2022, το τέταρτο από 4/11/2022 και το πέμπτο σε άλλη παθολογική κλινική του Αττικού από τον Αύγουστο του 2022.

Το ίδιο συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία με δεκάδες κοινωνικά περιστατικά που δεν μπορούμε να πετάξουμε στο δρόμο. Μάλιστα τώρα που είναι υπερπολύτιμα τα νοσοκομειακά κρεβάτια στις παθολογικές κλινικές».

«Αυτό είναι όνειδος για το κράτος πρόνοιας», καταλήγει η ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες