Στρεπτόκοκκος: Τα κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδιά μειώνονται στις ΗΠΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS f

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Στρεπτόκοκκος: Τα κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδιά μειώνονται στις ΗΠΑ

 

Ενώ μια προειδοποίηση για την υγεία προειδοποίησε τους γιατρούς στα τέλη του περασμένου έτους για αυξανόμενα κρούσματα σοβαρού στρεπτόκοκκου σε παιδιά, Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε τώρα ότι αυτοί οι αριθμοί ήταν στην πραγματικότητα μια επιστροφή στο φυσιολογικό.

Κρούσματα στρεπτόκοκκου σε παιδιά

«Με βάση τα προκαταρκτικά δεδομένα του 2022, οι λοιμώξεις από iGAS [διηθητικής στρεπτοκοκκικής ομάδας Α] σε παιδιά έχουν επιστρέψει σε επίπεδα παρόμοια με εκείνα που παρατηρήθηκαν στα χρόνια πριν από την πανδημία», ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ σε μια ενημερωμένη ανακοίνωση. Το IGAS, το οποίο προκαλείται από μόλυνση με βακτήρια στρεπτόκοκκου Α, είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια οργάνων και βλάβη ιστού.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν πολύ χαμηλούς αριθμούς μολύνσεων με iGAS σε παιδιά. Αυτό πιθανότατα οφειλόταν στα βήματα που έκαναν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να αποτρέψουν την εξάπλωση των αναπνευστικών ασθενειών”, ανέφερε το CDC. Μεταξύ 2010 και 2020, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν κατά μέσο όρο περισσότερα από 10.000 επεισόδια στρεπτόκοκκου ομάδας Α κάθε χρόνο, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία. Περισσότεροι από 1.000 πέθαναν κάθε χρόνο.

Το 2018, υπήρξαν 25.160 σοβαρές λοιμώξεις από στρεπτόκοκκο και 2.320 θάνατοι, ο χειρότερος εκείνη τη δεκαετία. Όπως και με άλλες πρώιμες μολύνσεις τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του RSV και της γρίπης, τα κρούσματα iGAS αναφέρθηκαν νωρίτερα στη σεζόν από ό,τι είναι τυπικό, αυξάνοντας μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, ανέφερε το CBS News.

Για παράδειγμα, η Μινεσότα είδε μια επιστροφή στις παιδιατρικές περιπτώσεις IGAS, σε 30 σε σύγκριση με τουλάχιστον 26 ετησίως το 2017 έως το 2019. «Το 2022 ξεκίνησε με κρούσματα χαμηλότερα από ό,τι αναμενόταν και τελειώνει με τα κρούσματα να είναι υψηλότερα από τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε στο CBS News η Andrea Ahneman, εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας της Μινεσότα.

Οι ασθένειες του αναπνευστικού θα μπορούσαν να αυξηθούν ξανά, σημείωσαν οι υγειονομικές αρχές. Ενώ η γρίπη Α ήταν κυρίαρχη, τα στελέχη τύπου Β μπορεί να εμφανιστούν στη συνέχεια, ανέφερε το CBS News. “Συχνά βλέπουμε μια μεταγενέστερη αιχμή και αύξηση των ιών της γρίπης Β μετά την κορύφωση των ιών της γρίπης Α. Επομένως, είναι ακόμη άγνωστο εάν θα δούμε αύξηση στους ιούς της γρίπης Β”, δήλωσε ο Tim Uyeki του CDC σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο που φιλοξενήθηκε. από το Πανεπιστήμιο Emory τον περασμένο μήνα, ανέφερε το CBS News.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες