Πρωτοβουλία για το Παιδί - Να σταθούμε όλοι πλάι τους - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Πρωτοβουλία για το Παιδί - Να σταθούμε όλοι πλάι τους



«Δεν είναι κάθε φορά εύκολο να συγκεντρώνονται κοινωνικές δυνάμεις, να οργανώνονται και να απαντούν συγκροτημένα». Τα λόγια του Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου, που σχεδόν 15 χρόνια πριν, μαζί με άλλους ανήσυχους συμπολίτες μας είδαν την ανάγκη και την έκαναν ευκαιρία, αποφασίζοντας να δράσουν. Δημιούργησαν την Πρωτοβουλία για το Παιδί, ένα σωματείο με ιδρυτικό σκοπό να προστατέψει και να φροντίσει παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Ένα σωματείο που χάρη στην αφοσίωση, το όραμα, την οξυδέρκεια, το συνεργατικό πνεύμα των ανθρώπων του, μεγάλωσε σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας.
 
Σήμερα, η Πρωτοβουλία για το Παιδί είναι ένας οργανισμός που έχει όλες εκείνες τις δομές που θα έπρεπε να έχει ένας οργανισμός παιδικής προστασίας, προκειμένου να κάνει πλήρως και σωστά τη δουλειά του. 
 
Με ναυαρχίδα το «Κεντρο Ημερήσιας Φροντίδας και στήριξης οικογένειας», που σήμερα παρέχει τις υπηρεσίες του σε περίπου 40 παιδιά, και που στόχο έχει να ανακόπτει τη μοιραία πορεία ενός παιδιού δυσλειτουργικής οικογένειας προς κάποιο ίδρυμα, σωφρονιστικό κατάστημα ή το πεζοδρόμιο. Με δράσεις τόσο για την ενδυνάμωση της οικογένειας, όσο και για την εμπέδωση ενός υγιούς συστήματος αξιών, ώστε τα παιδιά να ξαναγίνουν παιδιά. 
 
Στην συνάντηση που είχα με μέλη του Σωματείου ενημερώθηκα πως στη μετά κορωνοϊού εποχή είναι όλο και πιο συχνά τα περιστατικά παραμέλησης, παραβατικότητας, ενδοοικογενειακής βίας, σεξουαλικής κακοποίησης (και ενδοοικογενειακής), ακραίας φτώχειας.  

Την ίδια στιγμή οι δομές της Πρωτοβουλίας είναι υποστελεχωμένες, 38 εργαζόμενοι για 6 δομές και 268 ενεργοί εθελοντές. Ενώ και η χρηματοδότηση του έργου τους προέρχεται μόνο από χορηγίες και ίδιους πόρους. 
 
Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ζητά: 
 
• Χρηματοδοτική στήριξη μέσω ΕΣΠΑ. 
Το τελευταίο χρηματοδοτικό πρόγραμμα έληξε 31/10/2021, ενώ το πρόγραμμα - γέφυρα που τους είχε υποσχεθεί δεν υπήρξε ποτέ. 
 
• Ένταξη σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης. Εξοικονόμηση ενεργειακού κόστους σημαίνει περισσότεροι διαθέσιμοι πόροι για θέσεις εργασίας. 
 
Είναι υποχρέωσή μας να σταθούμε στο πλάι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες