Τι πρέπει να κάνετε για να διώξετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ-laikoyra.gr ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ-ΛΑΪΚΟΥΡΑ-ΝΕWS

email:meliomixa@gmail.com Όλα όσα συμβαίνουν στην Ημαθία Τηλέφωνο¨6908469429

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Post Top Ad

}

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Τι πρέπει να κάνετε για να διώξετε τον πάγο από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

 



Προσοχή: Το ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει θραύση του γυαλιού λόγω θερμικού σοκ!
 
Ένα πρόβλημα που φέρνει μαζί της η κακοκαιρία είναι και...
 
 
ο πάγος στο αυτοκίνητο και ειδικά στο παρμπρίζ, ο οποίος δυσκολεύει τους οδηγούς.

Διότι αφότου διώξετε το χιόνι, στην επιφάνεια του παρμπρίζ μένει ένα στρώμα πάγου που δεν μπορείτε να το ξύσετε.

Πώς φεύγει ο πάγος από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου

Ισοπροπυλική αλκοόλη και νερό: Συνδυάστε δύο μέρη 70% ισοπροπυλικής αλκοόλης και ένα μέρος νερού σε φιάλη ψεκασμού. Δεδομένου ότι αυτό το υγρό έχει σημείο πήξης -15 βαθμών Κελσίου (σε αντίθεση με τους 0 βαθμούς Κελσίου του νερού) η εφαρμογή αυτής της λύσης στο παγωμένο παρμπρίζ σας έχει γρήγορο αποτέλεσμα.

Αλατόνερο: Ρίξτε νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και προσθέστε 1-2 κουταλιές αλάτι. Δεδομένου ότι το αλμυρό νερό έχει χαμηλότερο σημείο πήξης από το γλυκό νερό, αρχίζει να λιώνει τον πάγο όταν έρθει σε επαφή μαζί του. Το οδικό αλάτι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό από το επιτραπέζιο αλάτι σε αυτήν τη συνταγή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ανεξάρτητα από την μέθοδο που θα επιλέξετε, αποθηκεύστε τη φιάλη σε θερμοκρασία δωματίου στο σπίτι σας και όχι στο αυτοκίνητο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην επιχειρήσετε ποτέ να αφαιρέσετε πάγο από το αυτοκίνητό σας ρίχνοντας ένα κουβά με ζεστό νερό πάνω του. Το ζεστό ή καυτό νερό μπορεί να προκαλέσει θραύση του γυαλιού λόγω θερμικού σοκ. Ακόμα και το κρύο νερό είναι κακή ιδέα, γιατί μπορεί να παγώσει κατά την επαφή, καθιστώντας το πρόβλημά σας ακόμη χειρότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Post Bottom Ad

Σελίδες